Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αναφορά στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια στην Πύλο ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

Να σταματήσει η παράνομη - όπως τη χαρακτηρίζει- ταφή δεματοποιημένων σκουπιδιών στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου ζητεί με αναφορά του στον εισαγγελέα Καλαμάτας ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου - Νέστορος Ηλίας Κανάκης. Καλεί δε τις δικαστικές αρχές να ενεργήσουν τα δέοντα «κατά των υπευθύνων για την παύση της αυθαίρετης, παράνομης και περιβαλλοντικά εγκληματικής απόρριψης δεματοποιηθέντων αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων στον παρανόμως λειτουργούντα ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου, υπό το πρόσχημα της αποκατάστασής του». 
Στην αναφορά του ο δημοτικός σύμβουλος, αφού υπενθυμίζει την καταδικαστική απόφαση για τη χώρα μας απόφαση του ΔΕΚ (Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) με την οποία επιβλήθηκε η διακοπή λειτουργίας ΧΑΔΑ μετά το τέλος του 2008, σημειώνει ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έως και σήμερα, δεν υφίσταται μονάδα επεξεργασίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων», αλλά χωματερές «μεταξύ των οποίων και ο ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου στον Δήμο Πύλου - Νέστορος». 

Σύμφωνα με τον Ηλ. Κανάκη, «το τελευταίο διήμερο εκτελούνται στον ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου από εργολάβο, που κατά πληροφορίες έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια, εργασίες αποκατάστασης του ως άνω ΧΑΔΑ. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών ο εργολάβος με μηχανικά μέσα ανασύρει τα δεματοποιηθέντα σύμμεικτα απορρίμματα, της πάλαι ποτέ λειτουργούσας μονάδας του δεματοποιητή και τα εναποθέτει στον ΧΑΔΑ, τον οποίο υποτίθεται ότι αποκαθιστά στο πλαίσιο της από την 31.12.2008 υποχρεωτικής παύσης της λειτουργίας του». Ο δημοτικός σύμβουλος, συνεχίζοντας, σημειώνει πως «είναι πρόδηλο ότι η απόρριψη των δεματοποιηθέντων σύμμεικτων απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ δεν είναι ενέργεια συμβατή με την έννοια της παύσεως της λειτουργίας του, ούτε άλλωστε αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης, η οποία προϋποθέτει προγενεστέρως την παύση της λειτουργίας της». Ως εκ τούτου, τονίζει, «οι εργασίες που ενεργούνται στον ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου είναι παράνομες και μη σχετιζόμενες με την αποκατάσταση του επίμαχου παρανόμως λειτουργούντος ΧΑΔΑ».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου