Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη , του κ. Μαθιόπουλου Γιώργου, Προέδρου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αθηνών και του κ. Τσιλίγκα Δημήτρη, Προέδρου των Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας, ώστε να συζητήσουν από κοντά το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση των οδηγών στο Κ.Υ Πύλου και στο ΕΚΑΒ Πύλου, το οποίο προέκυψε μετά από μετακίνηση υπαλλήλου εντός της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν 19 βάρδιες κενές το μήνα και παρά τα έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί εδώ και μέρες, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: « Για μας στην Αυτοδιοίκηση, η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και το Κράτος οφείλει να κάνει τα πάντα για την άμεση εξασφάλισή του. Ζητάμε λοιπόν από την 6η ΥΠΕ να παρέμβει και να ενισχύσει το κομμάτι που αφορά τους οδηγούς του Κ.Υ Πύλου και να διορθώσει άμεσα το ατόπημα που έκανε εις βάρος των πολιτών του δήμου μας καθώς καλούμε και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ άμεσα να ενισχύσει με προσωπικό το παράρτημα ΕΚΑΒ Πύλου για την έγκαιρη διακομιδή των ασθενών στην περιφέρεια μας, μιας και εκκρεμούν στο ΕΚΑΒ αιτήσεις μεταθέσεων για περιφερειακά ΕΚΑΒ. Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα.»

Ο κ. Μαθιόπουλος από πλευράς του δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ των Νοσοκομείων διαφωνούν ρητά στο να αναλαμβάνουν υπάλληλοι του Δήμου τις διακομιδές ασθενών και ζητά την άμεση στελέχωση προσωπικού. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να πάρει θέση και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου