Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αρνητικός στην επέκταση των ορίων περιοχής Natura 2000

Αρνητική άποψη - εισήγηση για την προτεινόμενη επέκταση των ορίων περιοχής Natura 2000 για το Δη μο Πύλου - Νέστορος, εκφράζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της διαβούλευσης. 
Στη μελέτη του υπουργείου με την οποία προτείνονται 100 νέες περιοχές Natura 2000, η πρόταση για το Δήμο Πύλου - Νέστορος προβλέπει να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο οι περιοχές: παραλία Ρωμανού , παραλία Ζάγκα - Μεμί και η θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης. Στην ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή αναφέρει ότι «το ήδη υφιστάμενο Δίκτυο Natura καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες για την προστασία των θαλάσσιων ειδών.
Η πρόταση για επέκταση του καθεστώτος Natura 2000 θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το δήμο μας. 
Τέτοιες περιοχές ήδη υπάρχουν στην Περιφέρεια μας, και η ένταξη νέων, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη και στις δραστηριότητες στην περιοχή μας. Δραστηριότητες όπως η αλιεία ή ο τουρισμός, πραγματοποιούνται εντός των ορίων του δήμου μας και μάλιστα στο μέτρο που δεν θίγουν τις ανάγκες διατήρησης της φύσης και της προστασίας των προστατευόμενων ειδών. 
Επειδή στο Δήμο μας με το ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης και το υπό δημιουργία ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης υπάρχουν ήδη περιορισμοί και δεσμεύσεις ως προς τις χρήσεις γης και την πολεοδόμηση περαιτέρω περιοριστικά μέτρα μόνο προβλήματα θα επιφέρουν».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/07/2016

2 σχόλια:

  1. σαφώς και καλύπτεται επαρκώς γι αυτό άλλωστε δεν έχει μείνει χαμαιλέοντας ούτε για δείγμα στο Διβάρι. Πυλία η βασιλεύουσα των μπητς μπαρ κ του κώλου. φοβερή η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου. της χαρίζουν γάιδαρο κ τον κοιτάει στα δόντια. σε άλλες περιοχές της ελλάδας θα κάνε κωλοτούμπες αν τους πρότειναν να επεκτείνουν το νατούρα.

    υ.γ.τα προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη είναι ότι ο κάθε γιδοβοσκός ανοίγει τουριστικό. δεν ασφαλίζει εργαζόμενους ούτε κόβει αποδείξεις.γι αυτό και το 80% των επαγγελματιών στον τουρισμό στην περιοχή μας δεν είναι επαγγελματίες. είναι ότι αρπάξουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχ ... σιγά μη πρότειναν την ένταξη σε Natura ... να μας τώρα και ποιοί έχουν οικόπεδα παραθαλάσσια στην υπό ένταξη περιοχή; ... δημαρχάκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή