Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Θερινή συνάντηση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Η 2η θερινή συνάντηση των μελών της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο «GMP Bouka Resort Hotel Αγιος Κωνσταντίνος» στην Μπούκα. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το καθιερωμένο αντάμωμα, το 4ο αυτή τη φορά, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Σπηλιά Τριφυλίας, στις 22 Αυγούστου. Στόχος του θεσμού των θερινών συναντήσεων, που ξεκίνησε πέρυσι, παράλληλα με τους υπόλοιπους θεσμούς, σύμφωνα με τον γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτη Μπαζίγο, είναι να γνωριστούν οι απανταχού Μεσσήνιοι που βρίσκονται για διακοπές στη Μεσσηνία, να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ τους, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και να εντοπιστούν ενδιαφέροντες Μεσσήνιοι για ιδιαίτερες συνεργασίες, προκειμένου να προωθηθούν οι σκοποί της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας «οι οποίοι τελευταία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική της ανάπτυξη». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη από τη Βοστόνη, το Σικάγο, το Μόντρεαλ, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, τη Ρωσία, την Αθήνα και την Πάτρα. 
Οπως παρατηρεί ο Θανάσης Ψαρούλης, εκπρόσωπος των Ευρωπαίων στο Διοικητικό Συμβούλιο, αυτή η βραδιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους Μεσσήνιους του εξωτερικού, καθώς ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους στόχους που έχουν τεθεί. 
Η Πηνελόπη Λαμπούση είναι πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών «Ο Παπαφλέσσας», που ιδρύθηκε το 1957 και αποτελεί από τα ιδρυτικά μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Οπως παρατηρεί, «μέσω των θεσμών αυτών επιτυγχάνεται η διαιώνιση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων, που αποτελούν τους στυλοβάτες για ένα υγιές πολιτιστικά μέλλον. Είναι επίσης σημαντική η σύσφιγξη των σχέσεων για τους απανταχού Μεσσήνιους και πόσο μάλλον για τους ομογενείς μας, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν όλα αυτά τα χρόνια τον μεσσηνιακό παλμό και την αγάπη τους για τη γενέτειρά τους, στα πέρατα του κόσμου».
 Η Αντωνία Οικονόμου είναι το πιο νεοεκλεγμένο μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Οπως εξηγεί, είναι μόλις ένα χρόνο στο Δ.Σ. και η συμμετοχή της είναι μια πολύ σπουδαία εμπειρία για την ίδια, «με γνώμονα το καλό και την ανάδειξη του τόπου μας, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ». Οπως υπογραμμίζει «κοινό στοιχείο των μελών είναι η αγάπη για τη Μεσσηνία». Η ίδια μάλιστα εκφράζει τη θέλησή της να ενθαρρύνει τους συνομήλικούς της να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου