Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Προβλήματα ύδρευσης σε χωριά της Πυλίας

Σοβαρότατο πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στα χωριά Καλλιθέα, Κυνηγού, Μεσοχώρι, Αμπελόκηπους, Πήδασο και Χωματάδα, για το οποίο δεχθήκαμε αρκετές διαμαρτυρίες τις τελευταίες ημέρες. 
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΠ, δεν υπάρχει επάρκεια νερού, καθώς έχουν πέσει δραματικά οι πηγές στους Αμπελόκηπους. Χαρακτηριστικά μας επισημάνθηκε ότι μόλις που βγαίνει μια βρύση νερό, ενώ το χειμώνα οι πηγές υδροδοτούν 10 χωριά. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, καθώς εντοπίζεται πρόβλημα και με τη γεώτρηση στην Καλλιθέα και το κακό είναι ότι η παροχή νερού πέφτει συνέχεια. 
Στο διάστημα 10 με 15 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ πρόκειται να ασχοληθεί με όλα αυτά τα προβλήματα και την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν τα χωριά της περιοχής, με την προοπτική να προταθούν και να διερευνηθούν θέσεις για νέες γεωτρήσεις, που θα δώσουν το νερό που χρειάζεται η περιοχή. 
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, πρόβλημα σοβαρό υπάρχει και στην περιοχή της Κορώνης, από τους Κόμπους και τα Βουνάρια μέχρι το Βασιλίτσι. Οπου υπάρχουν πηγές, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, μας τονίστηκε χαρακτηριστικά. 
Οσον αφορά την Πύλα, από τη ΔΕΥΑΠ μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς φέτος δόθηκαν διπλάσιες ποσότητες νερού, με δεύτερη παροχή. Και μας ανέφεραν πως όταν εμφανίζεται πρόβλημα, είναι θέμα υπερκατανάλωσης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου