Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διοργανώνει προληπτικό έλεγχο των σπίλων του δέρματος κατά του καρκινικού μελανώματος.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 6 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Χώρας και την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Πύλου, στις 10:30 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν σύντομες παρουσιάσεις – διαλέξεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες για τους σπίλους, το Μελάνωμα και τον Καρκίνο του Δέρματος, καθώς και κλινική εξέταση όσων από τους δημότες επιθυμούν για τις δερματικές τους βλάβες. 


Υπεύθυνη των εξετάσεων θα είναι η τέως διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ουρανία Καστανά και ο πλαστικός χειρουργός, τέως. ιατρός  τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,  Παναγιώτης Κουράκος, καθώς και οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνα Δρούγκα και Φώτιος Ηλιόπουλος.

Ο προληπτικός έλεγχος τόσο για το μελάνωμα, όσο και για τους μη μελανωματικούς καρκίνους και η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου