Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Όχι Καφαντάρη για πρόσφυγες σε Πυλία


Δ. Καφαντάρης: "Δεν υπάρχει δημοτικός χώρος για φιλοξενία προσφύγων"
 
Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ
 
 Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος
 
 Η σειρά του δήμου Πύλου- Νέστορος ήρθε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να δεχθεί να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και συντονιστή του αρμόδιου Διυπουργικού Οργάνου, Δημήτρη Βίτσα προς τον δήμαρχο και πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος στο "Θάρρος", μετά από σχετική επικοινωνία, το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην χθεσινοβραδινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, ο κ. Καφαντάρης μας τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος που να πληροί τις στοιχειώδης συνθήκες για τη φιλοξενία προσφύγων.
"Αν και η επιστολή του υπουργού είναι προσωπική, έχω τη δημοκρατική υποχρέωση, να φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να ακουστούν και γιατί όχι - αν υπάρχουν- εναλλακτικές λύσεις. Η θέση, όμως, της Δημοτικής Αρχής είναι αρνητική για τους λόγους που σας εξήγησα παραπάνω", σχολίασε.
Η επιστολή του κ. Βίτσα προς τον δήμαρχο Πύλου- Νέστορος έχει ως εξής:  Κύριε Δήμαρχε, Όπως σας είναι ήδη γνωστό, η Χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα του  προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία όλων των κρατικών δομών συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις παρέχοντας προσωπικό, μέσα, υλικά και εγκαταστάσεις για τη δημιουργία κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.
Κατόπιν των παραπάνω και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, θα ήθελα να μας προτείνετε χώρους στα όρια του Δήμου σας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
Οι χώροι αυτοί μπορεί να ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ή σε ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν τον χώρο τους προς ενοικίαση. Ο κάθε χώρος χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κατ’ ελάχιστο 250 άτομα και μέγιστο 500 άτομα.
Την καθαριότητα, σίτιση κλπ. αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τη φύλαξη και τάξη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Δήμος αναλαμβάνει την αποκομιδή και συγχρόνως περιλαμβάνεται στους Δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό (8μηνες συμβάσεις) μέσω του Υπουργείου Εργασίας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις".

"ΘΑΡΡΟΣ" 09/08/2016
 

3 σχόλια:

  1. οι πρόσφυγες με τόσα π χουν περάσει δεν τσακίζονται εύκολα όσο κι αν θέλεις...
    έχουν αντοχές λόγω ανθρωπινότητας

    ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ Θ Α Τ Σ Α Κ Ι Σ Ο Υ Μ Ε ΒΛΑΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μονος φασισμος ειναι αυτος του νεοταξιτικου ισλαμοφασισμου . Τζιχαντιστες και εκληματιες που δεν σεβονται τιποτα και ειδικα την ανθρωπινη ζωη . οι τζιχαντιστες ειναι που δουλευουν για καποιο νεο χιτλερ που θα εγκαταστήσουν οι ιδιοι οι φιλησυχοι λαοι της ευρωπης για να τους απαλλαξει απο το λουτρο αιματος που καθε λιγο και λιγακι επιβαλλουν οι ισλαμιστες σε αμαχους .Να τους παρει η σαουδ. αραβια και αλλα πλουσια αραβικα μουσουλμανικα κρατη εκει ειναι ο χωρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή