Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Πιστώσεις για δακοκτονία ζητεί ο Αγροτικός Χανδρινού

«Αμεσα να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας, αλλά και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας», ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, με επιστολή του, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Επίσης, ζητεί από τον υπουργό να εγγυηθεί δημόσια πως «από την επόμενη σεζόν θα εξεταστεί ένα διαφορετικό πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος -και όχι με την καταστροφική λογική των στατιστικών και του μέσου όρου-, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα». 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού προειδοποιεί ότι «αν δεν επιλυθεί άμεσα το αίτημά μας, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να υλοποιηθούν τα αυτονόητα». Διευκρινίζει πως «σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την κατεστραμμένη παραγωγή και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παρακράτηση για τον δάκο σε κανέναν ελαιοπαραγωγό της περιοχής μας». 

Με την επιστολή του ο σύλλογος, ενόψει της διαφαινόμενης καταστροφής στον ελαιοκομικό τομέα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίδρασή του για το σχεδιασμό του προγράμματος δακοκτονίας και παρατηρεί ότι «ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών σήμερα κινδυνεύει με υποβάθμιση, ποσοτικά και ποιοτικά, η παραγωγή ελαιολάδου του Νομού Μεσσηνίας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου