Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Διεθνείς προσωπικότητες και 100 φιλοξενούμενοι

Διεθνείς προσωπικότητες και περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι παρευρέθηκαν τη διοργάνωση του Costa Navarino Architecture & Democracy Forum που διοργανώθηκε στην Costa Navarino στις 17 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ποια η σχέση αρχιτεκτονικής και δημοκρατίας;».
Στο ερώτημα απάντησαν ο Patrik Schumacher, επικεφαλής αρχιτέκτονας στην «Zaha Hadid Architects», ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο αρθρογράφος των "The New York Times", Roger Cohen. Η συζήτηση, με συντονίστρια τη συντάκτρια των "The New York Times" Farah Nayeri, έγινε στο πλαίσιο του The New York Times Athens Democracy Forum. Σε αυτή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.
Οι συμμετέχοντες και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να στοχαστούν αυτήν την ενδιαφέρουσα σχέση και να διερευνήσουν εάν και με ποιους τρόπους η αρχιτεκτονική επηρεάζει τη δημοκρατία. Ερωτήματα που γίνονται σημαντικά στον 21ο αιώνα, δεδομένης της άνευ προηγουμένου αστικοποίησης και των νέων προκλήσεων στον σχεδιασμό και την κατασκευή πόλεων παγκοσμίως.
Με αφορμή το Architecture & Democracy Forum, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για εμάς να συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Athens Democracy Forum. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλουμε στην προσπάθεια προώθησης της χώρας μας, υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο τη σημασία της Αθήνας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας. Το Athens Democracy Forum έχει καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός που θέτει εκ νέου την Αθήνα στο επίκεντρο της συζήτησης για θέματα που άπτονται της Δημοκρατίας». 
Παράλληλα με τη συζήτηση, οι φιλοξενούμενοι του «Architecture & Democracy» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα αποκλειστικά σχεδιασμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και αυθεντικών εμπειριών, μεταξύ των οποίων μια οργανωμένη αρχαιολογική ξενάγηση στο Παλάτι του Νέστορα και την Αρχαία Μεσσήνη, βόλτα στη φύση, γευσιγνωσία ελαιολάδου, βραδιά αστρονομίας και παραδοσιακή μαγειρική.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/09/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου