Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνής πιστοποίηση για την Costa Navarino

Τη διεθνή αναγνώριση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας (διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold) απέκτησε πρόσφατα το The Romanos, a Luxury Collection Resort της Costa Navarino. Η πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold είναι ένα διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφορίας που απευθύνεται σε ξενοδοχεία και ενθαρρύνει τα μέλη του να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό τους αποτύπωμα μέσα από την υιοθέτηση μιας σειράς κριτηρίων βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.
Το The Romanos, a Luxury Collection Resort, καθώς και το συνεδριακό κέντρο House of Events και το www.costanavarino.com/gr/anazoespa"Anazoe Spa έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση μετά από εκτενή επιτόπιο έλεγχο των υποδομών και εγκαταστάσεων, βάσει του οποίου επιβεβαιώθηκε ότι ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας που προβλέπονται από το Travelife Gold. Σύμφωνα με το Travelife, μέχρι στιγμής μόνο 800 ξενοδοχεία παγκοσμίως έχουν πιστοποιηθεί με Travelife Gold. 

Αναφορικά με τη σημασία της βιωσιμότητας, ο Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ - Costa Navarino, δήλωσε: «Η περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της Costa Navarino. Είναι προτεραιότητά μας να ακολουθούμε ένα τουριστικό μοντέλο αειφορίας που επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη παράλληλα με το σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Διακρίσεις όπως το Travelife Gold Certification είναι μεγάλη τιμή για εμάς και μας ωθούν να προσπαθούμε διαρκώς περισσότερο». 
Σύμφωνα δε με την Nikki White, Managing Director Travelife Hotels & Accommodations: «Η Costa Navarino έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την προώθηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά. Παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη των επενδύσεων τοπικά, των υποδομών και των επισκεπτών, σε μια περίοδο μάλιστα γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο η Costa Navarino παραμένει πρωτοπόρος όσον αφορά την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/09/2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου