Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 ΠΑΤΕΧΝΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΕΛΑΣ-ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ


Με μία άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τα ενάλια ευρήματα που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς θα ξεκινήσει το τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016-ΠΑΤΕΧΝΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΕΛΑΣ, ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ», στο Δήμο Πύλου-Νέστορος στις 20 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτές την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στην παρουσίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα, στο Νιόκαστρο της Πύλου και συγκεκριμένα στη μεγάλη θόλο, στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 το πρωί, η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ. Αγγελική Σίμωσι θα εισάγει το κοινό στον κόσμο των ενάλιων ευρημάτων σχετικών με τη χρήση της φωτιάς, από την περίοδο της αρχαιότητας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αλλά και σε όλες τις ημέρες του προγράμματος, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με την αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να επισκεφθούν την έκθεση με τα ευρήματα, μέχρι και της 23 Οκτωβρίου μεταξύ 10:30 με 15:00 το μεσημέρι. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες θα είναι ελεύθερη.


Υπεύθυνοι της δράσης είναι οι Υπάλληλοι της Εφορείας Εναλίων κύριοι Ηλίας Κούβελας και Ιωάννα Σπυροπούλου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου