Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

4 άξονες επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου έθεσε ο Τατούλης

Τέσσερις άξονες στην προσπάθεια επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του Συμποσίου «Τρένο, τουρισμός και περιφερειακή ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη.
Στους άξονες αυτούς υπήρξε απόλυτη συμφωνία όλων των συμμετεχόντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας. Οι άξονες είναι οι εξής: 
«1) Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της προσπάθειας και της υλοποίησης των αποφάσεων του Συμποσίου. 2) Θα πρέπει να αναδειχθεί ο τεχνικός σύμβουλος που θα αναλάβει τη συγκρότηση του φακέλου που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα αναζητήσει πιθανούς εταίρους. 3) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ετοιμάσουν τον πρώτο φάκελο που θα υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για να χαρακτηριστεί η σιδηροδρομική γραμμή μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 4) Θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υποστήριξης του φακέλου που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου