Την κορυφαία ποιότητα της κορωνέικης ποικιλίας ανέδειξε με ένα χρυσό βραβείο να το
συνοδεύει από τον περασμένο Ιούνιο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Taste of Koroni του
Γερμανού επιχειρηματία Μάρκ Μάγερ - το οποίο
όμως μαζεύεται, εξάγεται και τυποποιείται εξ
ολοκλήρου στη Μεθώνη από την επιχείρηση
της οικογένειας Μανωλέα. Το Taste of Koroni
συμμετείχε στον διαγωνισμό ελαιόλαδου του
γερμανικού Οργανισμού DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft
– German Agricultural
Society) στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και
κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 203 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, κερδίζοντας το
χρυσό βραβείο. Οπως τόνισε μιλώντας στην "Ε"
ο Στέφανος Μανωλέας, το ελαιόλαδο αυτό παράγεται και τυποποιείται στην Μεθώνη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του οικογενειακού τυποποιητηρίου. Το μυστικό δε της κορυφαίας ποιότητάς του είναι ότι την ίδια ημέρα, με το που
μαζεύεται η ελιά, δεν θα μείνει στα σακιά και
μέχρι το βράδυ θα έχει βγει το λάδι στο τοπικό
ελαιοτριβείο και θα τυποποιηθεί αμέσως. Αξίζει
να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Γερμανού
επιχειρηματία με το οικογενειακό συσκευαστήριο
στη Μεθώνη ξεκίνησε στο τέλος της περσινής
χρονιάς. Η οικογένεια Μανωλέα ήταν μάλιστα
αυτή που ώθησε τον Γερμανό επιχειρηματία να
συμμετάσχει στο διαγωνισμό τον περασμένο
Ιούνιο, αποκτώντας και οι ίδιοι ένα αντίτυπο του
χρυσού βραβείου.
Ο Στ. Μανωλέας με την ευκαιρία αυτή στέλνει
και ένα μήνυμα για τα προϊόντα της Μεσσηνίας:
«Είναι τόσο καλά που μπορούν να πάρουν χρυσά
βραβεία σε ένα ξένο κράτος» - όμως αυτό που
χρειάζεται δεν είναι μόνο να παράγεις ένα εξαιρετικό
διατροφικά προϊόν αλλά και «να κάνεις και την
τυποποίηση του προϊόντος και όχι να το πουλάς
χύμα», γιατί μόνο έτσι αποκτά προστιθέμενη αξία.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/10/2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου