Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Γιάλοβας

Την αναοριοθέτηση και θεσμοθέτηση ζωνών Α και Β προστασίας του αρχαιολογικού χώρου Γιαλοβας μαζί με το βραχώδη όγκο βόρεια της Σφακτηρίας και του υψώματος "Κουκουρας", βόρεια του υψώματος του Προφήτη Ηλία, προτείνει κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου. 
Συγκεκριμένα, προτείνει: 
«Οπως ο ιχθυογεννητικός σταθμός και ο αιγιαλός να παραμείνουν στη ζώνη Α, δεχόμενοι το προτεινόμενο βόρειο σύνορο της ζώνης Α, όπως έχει εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η κατάληξη του νοτιοανατολικού σημείου της ζώνης Α, να μην συμπεριλαμβάνει εντός της, την ιδιοκτησία Μπέλλα Ευάγγελου. Οσον αφορά στη ζώνη Β, να ληφθούν υπ’ όψιν τα ως άνω αναφερόμενα, στα σημεία που επηρεάζουν τη ζώνη Β, κατά τα λοιπά αποδεχόμαστε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τα όρια αυτής (ζώνη Β)». 
Στην απόφαση αναφέρεται ότι «η σύμβουλος Καρύγιαννη Χριστιάνα θεωρεί ότι υπάρχει πλημμελής ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ζητάει τα σχετικά έγγραφα που μνημονεύονται στην εισήγησή της, τα οποία όμως δεν έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Δημοτικής Κοινότητας και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να λάβει απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου