Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στη δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ» στην Καλαμάτα


Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Καλαμάτα η δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 10η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, και διοργανώθηκε στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Παπαντωνίου και την άριστη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.
Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λοιπόν, και για δύο περίπου ώρες, τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βρέθηκαν στην αρχή της οδού Αμφείας, ενημερώνοντας, συζητώντας και κάνοντας «φιλικά» αλκοτέστ σε πολίτες.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα ισχύοντα όρια αλκοόλ ανά τύπο οχήματος και να πραγματοποιήσουν ένα «φιλικό» αλκοτέστ.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εκδήλωσης ήταν η άμεση επαφή του κόσμου με τους αστυνομικούς, σε μια διαδικασία ελέγχου όπως είναι το αλκοτέστ, η οποία όμως έγινε χωρίς το άγχος της ποινής. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα τόσο ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας κ. Νάκης, που υποστήριξε την εκδήλωση, όσο και οι αστυνομικοί.
Συνολικά υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 90 άτομα (58 άνδρες και 32 γυναίκες), εκ των οποίων 14 (11 άνδρες και 3 γυναίκες) μετρήθηκαν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου