Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τέλος του χρόνου ολοκληρώνονται τα έργα στο δρόμο Βασιλίτσι – Φοινικούντα - Μεθώνη


Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση 13ης επαρχιακής οδού Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
Το έργο εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, με έκπτωση 53,03%. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη παράταση στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου σε μήκος 27 χιλιομέτρων. Η συντήρηση αφορά εργασίες κατασκευής ασφαλτοτάπητα σε σημεία που απαιτείται. Σε ορισμένα σημεία θα γίνει ενίσχυση πρανούς και ανακατασκευή τοίχους. Επίσης, θα γίνουν εργασίες σήμανσης.
Μέχρι τώρα έχει εκτελεσθεί περίπου το 15% των χωματουργικών εργασιών, το 100% των εργασιών οδοστρωσίας και το 100% των ασφαλτικών εργασιών. Συνολικά έχει εκτελεστεί περίπου το 50% των εργασιών.
Κύριος λόγος της παράτασης που εγκρίθηκε είναι η ολοκλήρωση των εργασιών και η σύνταξη ΑΠΕ, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου