Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η OLYMPIC AIR 2 πτήσεις από Αθήνα

Με δύο απευθείας πτήσεις την ημέρα θα συνδέονται από την 1η Ιουνίου 2017 τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Αθήνας. 
Η πτήση της Olympic Air, θυγατρικής της Aegean Airlines, θα διαρκεί 45 λεπτά και θα παρέχει τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στους επιβάτες από και προς κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, καθώς και προς υπερατλαντικούς προορισμούς. 
Ουσιαστικά αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να επισκεφθούν μέσω του αυτοκινητόδρομου τους προορισμούς της Πελοποννήσου. 
Πιο αναλυτικά, οι νέες εβδομαδιαίες πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με 7 καθημερινά πρωινά δρομολόγια (ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10.40 π.μ.) και 5 απογευματινά (ώρα αναχώρησης από Αθήνα 7.40 μ.μ.). Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησαν και οι πτήσεις της Olympic Air για Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα ανέρχονται σε 3 εβδομαδιαίως κατά τη χειμερινή περίοδο και 6 σε εβδομαδιαία βάση για την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος - Σεπτέμβριος). 

Ηδη φέτος την άνοιξη προστέθηκαν 7 νέοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στις απευθείας συνδέσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι και το Σεπτέμβριο παρουσιάζουν αύξηση 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, κατατάσσοντάς το στην 1η θέση σε ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης ανάμεσα στα ελληνικά αεροδρόμια. Για το 2017, εκτιμάται ότι η επιβατική κίνηση θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση, ως αποτέλεσμα και των νέων πτήσεων της Olympic Air από την Αθήνα που θα ενισχύσουν την επιβατική κίνηση στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 
Οι νέες πτήσεις και η σταθερή στόχευση στην προσέλκυση επιπλέον δρομολογίων έχουν καταστήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη. Το 2014 το «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κατετάγη στην 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 ευρωπαϊκών πόλεων, με καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 -έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino- μέχρι και το τέλος του 2016 η αύξηση των διεθνών αφίξεων στην Καλαμάτα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 233%! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου