Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Σαμαράκη Το πρωί του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου

Το πρωί του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στα χνάρια του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα, Αντώνη Σαμαράκη, που συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες αναγνώστες με τον άμεσο και καίριο λόγο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις πολλές χώρες όπου έχει μεταφραστεί το έργο του.
Το έργο του Αντώνη Σαμαράκη αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας, προσεγγίζοντας πάντα τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία. Χαρακτηριστική ήταν και η αγάπη του για τους νέους αφού δική του ιδέα ήταν η δημιουργία της Βουλής των Εφήβων που οδήγησε στη διοργάνωση άτυπων συνεδριάσεων της Βουλής, όπου ο λόγος δινόταν σε νέους από όλη τη χώρα.
Ο λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Σαμαράκη θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από την οδό Αθηνάς και Αριστογείτονος, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, περιοχή του κέντρου της Αθήνας που συνδέεται με τα παιδικά και τα μαθητικά χρόνια του Αντώνη Σαμαράκη. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Μητροπόλεως, στη συμβολή με την οδό Νίκης, όπου βρισκόταν το Καφενείο των Παρισίων, στο οποίο σύχναζε ο Αντώνης Σαμαράκης και το οποίο συνδέεται ιδιαίτερα με το πρώτο του βιβλίο «Ζητείται ελπίς». Η τρίτη στάση θα γίνει στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράκης, ο συγγραφέας που έδωσε και πήρε τόση αγάπη από τα παιδιά και τους νέους, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον θεσμό της Βουλής των Εφήβων.
Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες του Περιπάτου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και να συζητήσουν μαζί του για τη ζωή και για το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.
Ο Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται από τα Public και την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture. Για τη συμμετοχή στον Λογοτεχνικό Περίπατο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου