Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για το χασίς στην Κορώνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 51χρονος από την Κορώνη, που κατηγορείται ότι καλλιεργούσε χασίς στο αγρόκτημά του στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Χθες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της καλλιέργειας 4 δενδρυλλίων και της κατοχής 2,123 κιλών χασίς, με σκοπό τη διακίνηση. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προφυλακισθείς θα περάσει την πόρτα των φυλακών, καθώς έχει καταδικαστεί ως τοξικομανής και φυλακιστεί ξανά για την υδροπονική καλλιέργεια 91 δενδρυλλίων χασίς το Φεβρουάριο του 2013. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Νίκος Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και είχε βάλει 8 δενδρύλλια, από τα οποία καρποφόρησαν τα 4, για να εξασφαλίσει για τον ίδιο μια ποσότητα χασίς σε φούντα που δεν θα ξεπερνούσε τα 200 γραμμάρια. 

Οπως εξήγησε ο συνήγορος, τα φυτά δεν ξεπερνούσαν τα 70 εκατοστά, και έτσι δεν θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη απόδοση. Εν τω μεταξύ από αυτά τα οκτώ, το ένα είχε σερνικώσει μέσα στη γλάστρα και ήταν για πέταμα, ενώ τα άλλα τρία δεν είχαν ευδοκιμήσει και λόγω χειμώνα δεν θα καρποφορούσαν. Τα άλλα τέσσερα, ύψους 15 έως 70 εκατοστά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας τα βρήκαν κρεμασμένα σε σύρματα μέσα σε μια αποθήκη, όπου ο 51χρονος τα είχε βάλει για να τα αποξηράνει. Ετσι, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου, στα 2,123 κιλά χασίς, τα 460 γραμμάρια ήταν φύλλα για πέταμα και τα υπόλοιπα ήταν κλαδιά μαζί με φούντες, που όταν αποξηραίνονταν θα έδιναν 200 γραμ. σε φούντα. 
Ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ακόμα ότι οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ούτε ζυγαριά, αλλά ούτε και χρήματα ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εντολέας του έκανε διακίνηση. Επιπλέον, επειδή ναι μεν έχει κάνει αίτηση για τον ΟΚΑΝΑ της Καλαμάτας αλλά δεν έχει έρθει η σειρά του να μπει στο πρόγραμμα, κι επειδή από την προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη που τον έκρινε τοξικομανή έχουν περάσει περισσότερα από 3,5 χρόνια και δεν την δέχτηκε ο εισαγγελέας, ο συνήγορος κατέθεσε αίτηση στον ανακριτή για να διορίσει άλλο ψυχίατρο και να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη. 
Εν τω μεταξύ ο 51χρονος έδωσε από προχθές αίμα και ούρα για να γίνουν εξετάσεις γιατί, σύμφωνα με ισχυρισμό του, μια μέρα πριν τη σύλληψή του είχε κάνει χρήση κοκαΐνης -οπότε ο συνήγορός του μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του εντολέα του, για να βγει από τη φυλακή ως τοξικομανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου