Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση άφησε χωρίς γενικό γιατρό το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, λαμβάνει διαρκώς αποφάσεις που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Μεσσηνίας. Η νέα απόφαση για μετακίνηση του γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου, για την οποία ενημερώθηκα με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία κάνει λόγο για δυναμικές μάλιστα κινητοποιήσεις, θα μπορούσε το λιγότερο να χαρακτηριστεί αδικαιολόγητη, ενώ αποτελεί συνέχεια μιας ακόμα μετακίνησης γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Χατζή. 
Η απόφαση έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία όχι μόνο στο Βλαχόπουλο αλλά και στις γύρω περιοχές, οι οποίες εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ιατρείο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με την ευαισθησία που επιδεικνύει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και προσωπικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε θέματα υγείας  και όταν μάλιστα μεταξύ των τριών περιφερειακών ιατρείων που θα παραδοθούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου συγκαταλέγεται και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου (τα άλλα δύο είναι σε Πεταλίδι και Μεθώνη). 

Δεν μπορεί λοιπόν να μείνει το νέο ιατρείο Βλαχόπουλου χωρίς την παρουσία γενικού γιατρού, όταν μάλιστα είναι γνωστή η γενικότερη έλλειψη γιατρών στη Μεσσηνία. 
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο με τέτοιες αποφάσεις και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή των συνανθρώπων μας στην εν λόγω περιοχή. Σε μία περιοχή που απαιτείται καθημερινά η παρουσία γιατρού, αφού τα ατυχήματα παντός είδους είναι συνήθη (σε αγροτικές εργασίες ή λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης) και το Νοσοκομείο είναι σε μακρινή απόσταση. 
Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να μελετηθεί εκ νέου η απόφαση για τη μετακίνηση του γιατρού και όσο με αφορά, ως εντεταλμένος σύμβουλος υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας, δηλώνω, πως θα σταθώ στο πλευρό των κατοίκων και θα στηρίξω κάθε ενέργεια στην οποία θα προβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου