Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Σήμα κινδύνου από πλοίο ανοιχτά του Βενέτικου ΕΙΧΕ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Το ύποπτο παλιότερα ως λαθρεμπορικό τσιγαράδικο “Simone”, σημαίας Σιέρα Λεόνε, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το βράδυ της Κυριακής ενώ περνούσε ανοιχτά του Βενέτικου και παραμένει να πλέει ακυβέρνητο 45 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου. 
Οι 6 Ουκρανοί ναυτικοί διασώθηκαν από φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και προχθές το βράδυ μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και από εκεί στο Νοσοκομείο της πόλης για προληπτικούς λόγους. Ο ένας από αυτούς παρέμεινε για νοσηλεία επειδή παρουσίαζε συμπτώματα πνευμονίας ενώ οι άλλοι πέντε βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας. Την πορεία του ακυβέρνητου πλοίου παρακολουθεί πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ενώ έχει ξεκινήσει και μια τράτα για να προσπαθήσει να το δέσει και να το ρυμουλκήσει.
Παράλληλα από τις λιμενικές αρχές συνεχίζεται η αναζήτηση ενός ρυμουλκού ώστε στην περίπτωση που η τράτα δεν καταφέρει τίποτα, να αναλάβει την ρυμούλκηση του “Simone” σε ένα λιμάνι και να ελεγχθεί το φορτίο του, εφόσον βέβαια δεν έχει αδειάσει τα αμπάρια του, που σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Ε” είναι και το πιθανότερο. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω πλοίο πέρυσι στα μέσα του Ιανουαρίου είχε πάθει μηχανική βλάβη στο πηδάλιό του, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμενικού καταφυγίου Πεταλιδίου. Οι λιμενικοί είχαν τότε υποψίες ότι μπορεί και να είναι ένα πλοίο - “φάντασμα”, που άδειαζε λαθραία τσιγάρα στις ακτές της Λακωνίας και της Πύλου, και οι αρχές το έψαχναν δύο χρόνια. Ομως, χωρίς παράνομο φορτίο δεν μπόρεσαν να το συνδέσουν με λαθρεμπόριο τσιγάρων, αλλά έγινε επιθεώρηση και οι λιμενικοί βρήκαν ότι τα πιστοποιητικά εθνικότητας ήταν ληγμένα. 
Το πλοίο κρίθηκε μη αξιόπλοο και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς καταγράφηκαν 40 παρατηρήσεις σε θέματα αξιοπλοΐας του - οπότε του απαγορεύτηκε ο απόπλους και παρέμεινε στο λιμάνι της Καλαμάτας για επισκευές. Οσο κρατείτο, το πλοίο ξαναβαφτίστηκε “Simone” και ο καπετάνιος έφερε στις λιμενικές αρχές της Καλαμάτας καινούργιο πιστοποιητικό εθνικότητας, γιατί αυτό που βρήκαν οι λιμενικοί στο «Yong Gi» (όπως ονομαζόταν το καράβι) είχε λήξει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου