Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Διάλεξη για την θεμελιώδη φυσική του ερευνητή στο CERN Μιχάλη Κορατζίνο

Διάλεξη με θέμα «Η θεμελιώδης φυσική σήμερα: Big Science (η επιστήμη μεγάλων υποδομών) και οι προκλήσεις του μέλλοντος» διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Πολιτιστικός Αντίλογος και το "Mataroa". Θα μιλήσει ο φυσικός στο CERN Μιχάλης Κορατζίνος, στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Rex" και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 
Πόσο καλά καταλαβαίνουμε τη φύση σήμερα; Η Φυσική ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών; Μήπως ήδη ξέρουμε ό,τι μπορούμε να μάθουμε για τη φύση; Καινούριες, μεγαλύτερες μηχανές για την κατανόησή της είναι αναπόφευκτες; 
Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα προσπαθήσει να σχολιάσει ο εισηγητής σε μια περιήγηση στο παρελθόν, παρόν και μέλλον της Φυσικής που ασχολείται με την κατανόηση των θεμελιωδών νόμων που διέπουν το σύμπαν. Ο εισηγητής κατέχει διδακτορικό στην Φυσική υψηλών ενεργειών από το Imperial College του Λονδίνου και εργάζεται στο CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, από το 1986. Εχει δουλέψει σε αρκετά από τα εμβληματικά πειράματα του CERN τα τελευταία 30 χρόνια και διατηρεί ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα τεχνολογίας και στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου