Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η «καλαματιανή» Weengs… «έβγαλε φτερά» με 2,2 εκ. λίρες στο Λονδίνο


H αγγλική Startup με Έλληνες ιδιοκτήτες, «Weengs», ανακοίνωσε χρηματοδότηση Seed ύψους 2,2 εκατ. λιρών με στόχο να επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταφορών που προσφέρει στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
 Η Weengs προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς πακέτων για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και αναλαμβάνει όλη την διαδικασία, συλλογής, συσκευασίας και φυσικά αποστολής.
 Οι ιδρυτές της Startup είναι οι «δικοί» μας Αλέξης Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Ζωντανός οι οποίοι μέσα σε ένα έτος είδαν την εταιρεία να μεγαλώνει και να μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις, κάτι αναγκαίο για να καλυφθεί η επέκταση της υπηρεσίες σε όλο το Λονδίνο και σε άλλες πόλεις. Να θυμίσουμε ότι τις πρώτες προσπάθειες τους, στο χώρο των «Startup» τις είχαν ξεκινήσει το 2011 στην Καλαμάτα με την ίδρυση της «Locish».
 Ο ενδιαφερόμενος που έχει να στείλει ένα αντικείμενο, απλά το φωτογραφίζει μέσω του σχετικού App, δίνει την διεύθυνση και ζητά τη παραλαβή. Αμέσως εμφανίζεται το κόστος, το οποίο για μικρά αντικείμενα είναι 5 λίρες, και μέσα σε μια ώρα έρχεται ο υπάλληλος της Weengs, παραλαμβάνει το αντικείμενο το οποίο πηγαίνει στις αποθήκες της εταιρείας όπου και συσκευάζεται προσεκτικά και παραδίδεται στις συνεργαζόμενες εταιρείες μεταφοράς.
 Οι χαμηλές τιμές των μεταφορικών αλλά και η συσκευασία είναι τα σημεία κλειδιά της υπηρεσίας, οι οποίες θα παραμένουν χαμηλές εφόσον υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
 Πέρα από τους ιδιώτες η υπηρεσία απευθύνεται σε μικρούς εμπόρους και πωλητές του eBay οι οποίοι με μικρό κόστος μπορούν να έχουν μια επαγγελματική συσκευασία και αποστολή στους αγοραστές.
 Η «Weengs»  πριν ένα χρόνο είχε πάρει ιδιωτική χρηματοδότηση από τους Απόστολο Αποστολάκη, Θάνο Τριάντκαι τη LocalGlobe ενώ σε αυτό το γύρο συμμετείχαν οι: Cherry Ventures, LocalGlobe, VentureFriends, Seedcamp, Ned Cranborne και Shan Drummond
 
Αλέξης Χριστοδούλου: «Αν επιλέγαμε την Αθήνα για τη Weengs θα είχαμε αποτύχει» 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα Startupper.gr  ο συνιδρυτής της εταιρείας Αλέξης Χριστοδούλου  εξήγησε την υπηρεσία  εύκολης και κατά παραγγελία αποστολής δεμάτων που προσφέρει η “Weengs” αλλά και για το λόγο που προτιμήθηκε το Λονδίνο για λειτουργία της.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η ιδέα γεννήθηκε στην Αθήνα, επιλέχθηκε το Λονδίνο για την υλοποίηση μια είναι μια πολύ μεγάλη αγορά στον τομέα των μεταφορών, και, μαζί με το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες σε μια εταιρεία όπως η «Weengs» για να αναπτυχθεί. 
Ο Αλέξης Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής «Weengs», που έχουν αποτιμηθεί ιδιαίτερα θετικά από τους πελάτες μέχρι τώρα, καθώς και στις προοπτικές της αγοράς μεταφορών, όπως και στους λόγους που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο κόσμος ψωνίζει όλο και περισσότερο ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία στο κατάστημα, οπότε οι ανάγκες για μεταφορά των προϊόντων (εφόσον αυτά θα πρέπει να αποσταλούν στους παραλήπτες) μεγαλώνουν συνέχεια.» 
Υπογραμμίζεται η ευκολία της υπηρεσίας, από τη μεριά του χρήστη, αλλά και το μυστικό του προσιτού κόστους.

Επιμέλεια: Κώστας Γαζούλης
Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου