Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η Καλαμάτα τιμά αύριο τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Στο Μέγαρο Χορού θα πραγματοποιηθεί αύριο η πανηγυρική εκδήλωση της τελετής ανακήρυξης του Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Παράλληλα, θα γίνει η τελετή της απονομής στον Αρχιεπίσκοπο του Βραβείου Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα έτους 2015. 
Ο Αναστάσιος ήταν για πολλά χρόνια Επίσκοπος Ανδρούσης και επειδή δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ανδρούσα, θα την επισκεφθεί μαζί με την Αρχαία Μεσσήνη, το πιθανότερο - όπως αναφέρουν πληροφορίες της “Ε”- την Πέμπτη, και θα συλλειτουργήσει με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Την προηγούμενη μέρα, την Τετάρτη, αναμένεται να ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Οσον αφορά το έργο και την προσφορά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο. Εδρασε σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, στην Ελλάδα, την Ανατολική Αφρική, τη Γερμανία, την Αλβανία και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, διακηρύττοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές του χριστιανισμού και του ανθρωπισμού, όπου και αν βρέθηκε. Το μήνυμά του είναι μήνυμα ειρήνης, καταλλαγής, εργασίας και συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου