Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ


Τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο γιόρτασαν σήμερα το πρωί με κάθε λαμπρότητα οι κάτοικοι της Μεθώνης. Ενορίτες της Μεθώνης αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη εικόνα του και να πάρουν την ευλογία του.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του ιερού κλήρου της περιοχής. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.
Ευχόμενος σε όλο τον κόσμο Υγεία, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ο Άγιος Νικόλαος να μας ευλογεί για να σταθούμε όλοι πιο δυνατοί στους δύσκολους καιρούς και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν».


Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Το παρών επίσης έδωσαν, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου