Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Τα ΕΛΠΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Γεωτρύπανα για πετρέλαιο στον Κυπαρισσιακό

Τα "Ελληνικά Πετρέλαια" αναλαμβάνουν τις έρευνες για την παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ομίλου, στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακήρυξε τα "Ελληνικά Πετρέλαια" (ΕΛΠΕ) ως "επιλεγέντα αιτούντα" για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην υπό παραχώρηση περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντίστοιχων ανακηρύξεων των ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Αρτας - Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και στην περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας, σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison. 
Οπως τονίζουν στη σχετική τους ανακοίνωση τα ΕΛΠΕ, είναι πλέον σαφές ότι σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιτυχείς έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο, υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της χώρας μας. Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Στεργιούλης σημειώνει:
«Για τα "Ελληνικά Πετρέλαια", με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της σύμβασης μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον όμιλο όσο και για την Ελλάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου