Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός βιωσιμότητας από την Costa Navarino

Τον πρώτο απολογισμό βιωσιμότητας εξέδωσε η TEMEΣ Α.Ε. (φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino) σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI) G4, “core” requirements για τo 2015.
Ο απολογισμός εστιάζει στις σημαντικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδράσεις της Costa Navarino, όπως αυτές καθορίστηκαν έπειτα από ανοιχτό διάλογο και συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, όπως συνεργάτες, τοπική κοινωνία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ΜΜΕ και αρχές.
Μέσω του απολογισμού βιωσιμότητας, δεδομένα από την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική δραστηριότητα της ΤΕΜΕΣ είναι πλέον προσβάσιμα και συγκρίσιμα, ενώ αφηρημένες έννοιες όπως η «προστασία του περιβάλλοντος» γίνονται απτές και σαφείς, προωθώντας την κατανόηση και τη συνεργασία. Ο πρώτος απολογισμός αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια της Costa Navarino να εφαρμόσει ένα πρότυπο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης βασισμένο στις αρχές της αειφορίας και τη συνεργασία για τη συνολική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και την αναγνώρισή της ως σημαντικού παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. 

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ - Costa Navarino, δήλωσε: «Η περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη
αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας και είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξης της Costa Navarino. Είναι προτεραιότητά μας να ακολουθούμε ένα τουριστικό μοντέλο αειφορίας που επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα σέβεται το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Η δημοσίευση της πρώτης έκθεσης βιωσιμότητας αποδεικνύει έμπρακτα τη συνολική μας δέσμευση για την αειφορία.
Επιπλέον, δείχνει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέλη, ώστε να καθοριστεί ένα πλαίσιο δράσεων που θα βελτιώσει την στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας μας και θα συμβάλει στη συνολική ανάπτυξη της Μεσσηνίας». Η εφαρμογήαυτής της συνεργατικής προσέγγισης έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα μια σειρά επιτυχιών. Παραδείγματα αποτελούν η ίδρυση του πρότυπου ερευνητικού κέντρου για την κλιματική αλλαγή Navarino Environmental Observatory (NEO) και του διαδραστικού περιβαλλοντικού εκθεσιακού χώρου Νavarino Natura Hall, αποτέλεσμα σύμπραξης μεταξύ της Costa Navarino, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και της Ακαδημίας Αθηνών και η υλοποίηση εκτεταμένων προγραμμάτων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και του αφρικανικού χαμαιλέοντα σε συνεργασία με το σύλλογο "Αρχέλων" και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία. Ο απολογισμός συντάχθηκε με τη υποστήριξη της Ernst & Young Hellas και επαληθεύτηκε από την TUV HELLAS (TUV Nord), σύμφωνα με τις αρχές του προτύπου ΑΑ1000AS (Accountability Assurance Standard).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου