Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η Μεσσηνία απογειώνεται και με το “Grace Kalamata”


 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (LIBRA): Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
 
Η Καλαμάτα γίνεται σημείο αναφοράς και η Μεσσηνία απογειώνεται τουριστικά και με την υλοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του “GraceKalamata”. Εκτενείς αναφορές για αυτό και τον όλο σχεδιασμό του ομίλου “LibraGroup” του ομίλου Λογοθέτη γίνονται σήμερα στον αθηναϊκό τύπο, με τις εξελίξεις φυσικά να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή μας.
 
 
Ο Έλληνας μεγιστάνας
 
libra-1.jpg
 
Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι από τους ισχυρότερος επιχειρηματίες στον κόσμο, με όραμα, στρατηγική, φιλοδοξία, ρεαλισμό και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην Ελλάδα. Νησιώτης στην καταγωγή, με πατέρα από την Κίμωλο και μητέρα από τη Χίο, γεννήθηκε στο Λονδίνο και κατέκτησε τις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία.
Η καριέρα του και τα κατορθώματά του, ενώ είναι μόλις 41 ετών, είναι αξιοσημείωτα σε επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Μέσα σε 22 χρόνια δημιούργησε έναν όμιλο ελληνικών συμφερόντων με παγκόσμια εμβέλεια. Προτού καν κλείσει τα 40 το όνομά του είχε γραφτεί στη λίστα των «40 under 40» πλουσίων του αμερικανικού περιοδικού «Fortune», εκπροσωπώντας, τότε, τη γενιά των 30άρηδων businessman. Ο Γιώργος Λογοθέτης έχτισε μια επιχειρηματική αυτοκρατορία, τον όμιλο-κολοσσό Libra, με μαγιά τη ναυτιλιακή εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του, τη Lomar Shipping. «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω», είχε πει ο Αρχιμήδης και είναι αυτό ακριβώς που έκανε πράξη ο νεαρός Έλληνας επιχειρηματίας. Μόνο που ο δικός του τόπος ήταν η θάλασσα και μόλις τρία πλοία.
 
Η μηνιγγίτιδα
 
Η ζωή του Γιώργου Λογοθέτη δεν του χαμογέλασε από την αρχή. Ήταν λες και έπρεπε να δοκιμαστεί και μάλιστα σκληρά. Προτού κλείσει τα τρία του χρόνια, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Στην παιδική ψυχή του χαράχτηκαν εικόνες από τα νοσοκομεία και την προσπάθεια να παραμείνει στη ζωή. Ένα απλό κρυολόγημα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο. Συχνά έμενε στο κρεβάτι για μία εβδομάδα λόγω διάφορων ασθενειών που έπλητταν το ανοσοποιητικό του σύστημα - μια συνεχής μάχη που διαμόρφωσε κατά μεγάλο ποσοστό τον χαρακτήρα του. Στα 36 του, όμως, μόλις πριν από πέντε χρόνια, υποβλήθηκε σε μία εγχείρηση που τον λύτρωσε.
Παρά το πρόβλημα υγείας, στάθηκε στα πόδια του και σε ηλικία 19 ετών το 1994 ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, εισήλθε στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση το 1993 και έναν χρόνο αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος προτού κλείσει τα είκοσι. Μέσα σε 10 χρόνια όχι μόνο γιγάντωσε τις επιχειρήσεις της θάλασσας, αλλά ίδρυσε και τον όμιλο Libra, το 2003.
Είναι επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν 30 θυγατρικές εταιρείες στις πέντε ηπείρους. Ο όμιλος έχει επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στους τομείς της ναυτιλίας, της αεροπλοΐας, του real estate, των ξενοδοχείων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ διαθέτει και ένα ολοένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο με διάφορες άλλες επενδύσεις. «Η Libra είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και, ως εκ τούτου, παραμένουμε πιστοί στις οικογενειακές αξίες, ταυτόχρονα όμως ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα και την πρωτοβουλία. Καθεμία από τις 30 επιχειρήσεις που αποτελούν το Libra Group απολαμβάνει σημαντικό βαθμό αυτονομίας. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία και η βαθιά γνώση των τοπικών συνθηκών συμβάλλει σε τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις και εξασφαλίζει τη λειτουργική αποδοτικότητα», είχε δηλώσει σε ξένα ΜΜΕ ο Γιώργος Λογοθέτης.
 
Τουρισμός

libra-3.jpg
 
Έντονη είναι η δραστηριότητα του κ. Λογοθέτη και στον τουρισμό. Με δύο brands, αρχικά τα Grace Hotels και στη συνέχεια τα ανερχόμενα Aria Hotels, ο όμιλος ενισχύεται σταθερά στον κλάδο φιλοξενίας του ομίλου, όπου άρχισε να δραστηριοποιείται προ 12ετίας. Η αρχή είχε γίνει το 2004, από τη Βόρεια Αμερική, με την εξαγορά μιας σειράς ξενοδοχείων, εστιατορίων και μαρίνων στην ακτή του Μέιν και του Βερμόντ. Πλέον, μέσω των Grace Hotels, ο όμιλος έχει παρουσία στο κομμάτι της φιλοξενίας σε πέντε ηπείρους, ενώ το δίκτυο των Aria Hotels που έχουν επικεντρώσει τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα προσθέτει κάθε χρόνο και νέα μέλη κάτω από την ομπρέλα του.
Το Libra Group φαίνεται ότι στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στον τουριστικό κλάδο. Τα Grace Hotels διαθέτουν σήμερα 15 πολυτελή boutique ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, σε τέσσερις ηπείρους.
Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε το 2007 και σήμερα η αλυσίδα έχει τα «Grace Mykonos» και «Grace Santorini» στη χώρα μας, τρία ακόμη ξενοδοχεία στις ΗΠΑ («The Vanderbilt Grace», «The Mayflower Grace», «The White Barn Inn»), το «Grace Cafayate» στην Αργεντινή, το «Grace Panama» στον Παναμά. Στα ξενοδοχεία που πρόκειται να ανοίξουν προσεχώς και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι κατασκευαστικές-αδειοδοτικές διαδικασίες είναι τα «Grace Marrakech» στο Μαρόκο και «Grace St. Moritz» στην Ελβετία, με ορίζοντα λειτουργίας το 2019, αλλά και τα «La Dolfina Grace» στην Αργεντινή, «Grace Kalamata» και «Grace Kea» στην Ελλάδα.
 
 
 Ειδικά όσον αφορά στα δύο νέα μέλη της αλυσίδας στη χώρα μας, το «Grace Kalamata» περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στα εν εξελίξει έργα του Libra Group και αντιστοιχεί σε μια επένδυση περί τα 80 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες, ενώ η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη στην Κέα θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών με 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.
Ο σχεδιασμός, με προτεραιότητα το πιο προχωρημένο «Grace Kalamata», ήταν να ανοίξει για τη θερινή σεζόν του 2017, ωστόσο ο αρχικός προγραμματισμός έχει μετατεθεί προς τα πίσω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου