Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Υποτροφίες ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για σπουδές στο Deree


Το Deree – The American College of Greece, ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με αποστολή την προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, προσφέρει κάθε χρόνο περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να στηρίξει νέους που επιθυμούν  να φοιτήσουν σε αυτό.

Οι υποτροφίες αυτές προέρχονται είτε από δωρεές φίλων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είτε από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου, ενώ οι υποτροφίες ξεπερνούν τις 100 και παρέχονται βάσει οικονομικών ή/και ακαδημαϊκών κριτηρίων, ή/και βάσει καταγωγής. Πέρυσι, ένας στους δύο φοιτητές του Deree έλαβε κάποιας μορφής οικονομική ενίσχυση για τις σπουδές του. Ειδικότερα, προσφέρονται και αρκετές υποτροφίες από κληροδοτήματα σε φοιτητές με καταγωγή από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, π.χ. της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Στο Deree κάθε νεοεισερχόμενος φοιτητής με βαθμό Απολυτηρίου πάνω από 17 δικαιούται ακαδημαϊκή υποτροφία που καλύπτει από 25% έως και 50% των διδάκτρων. Παράλληλα, όμως, προσφέρονται σε περισσότερους από 200 φοιτητές ετησίως θέσεις μερικής απασχόλησης εντός του εκπαιδευτικού οργανισμού ως επιπλέον μορφή στήριξης.

Επιπλέον, προσφέρονται υποτροφίες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θεσπίστηκε το 2014 στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και, παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Deree για την απόκτηση  μίας υποειδικότητας (minor).

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υποτροφίες που προσφέρει το Deree, τα κριτήρια υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, κάντε κλικ εδώ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φοίτηση στο Deree και τις υποτροφίες; Δηλώστε συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση Deree Visits Kalamata που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00, στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με εκπροσώπους και αποφοίτους του Deree και να ενημερωθείτε για όλα όσα κάνουν το Deree κορυφαία επιλογή σπουδών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου