Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Από τη μαρίνα της Πύλου η αρχή για τις ιδιωτικοποιήσεις…


Με τις παραχωρήσεις των μαρινών Πύλου και Αλίμου ξεκινά το έτος το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Θα ακολουθήσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου οι προκηρύξεις για τις μαρίνες Χίου και Θεσσαλονίκης (Αρετσού) και λίγο αργότερα, φέτος, για τη μαρίνα της Μυκόνου.
Άμεσα και συγκεκριμένα την προσεχή Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών σχετικά με την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου για 40 έτη.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό και είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από την TEMES του ομίλου Κωνσταντακόπουλου όσο και από την Άκτωρ.
Με δεδομένη την παρουσία στην περιοχή του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, πηγές της αγοράς αντιμετωπίζουν ως πολύ πιθανή την υποβολή προσφοράς από την TEMES.
Η μαρίνα βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ.
Η χερσαία ζώνη είναι έκτασης 32 στρεμμάτων και βάσει του σχεδίου, ο προτεινόμενος συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20% και ο συντελεστής κάλυψης στο 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου