Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού Πύλου: Φιλέτο προς «στοχευμένη» αξιοποίηση;


Σε απαξίωση έχει περάσει και το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού  Πύλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να κρύβει σκοπιμότητα. Η παραχώρηση του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για παράρτημα του Τμήματος Αρχαιολογίας για 20 έτη, αποτελεί παρελθόν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε «κοστούμι»  πάει να ραφτεί το εν λόγω νοσοκομείο με τη γειτνιάζουσα δημόσια γη, καθώς και η περιοχή «Λιμανάκια», των οποίων η αρμοδιότητα θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και κατά συνέπεια προς αξιοποίηση. Προς το παρόν οι αρχές τηρούν σιγή ιχθύος και μένει εν ευθέτω χρόνο να επαληθευτεί η πληροφορία.

Αφού κάποιοι δεν το σεβάστηκαν, και πήγαν και έστησαν το κέντρο υγείας μπροστά του, κάτι πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθεί και να μην ρημάξει άλλο. 
Κάποιος, πρώην δήμαρχος Πύλου, ήθελε να στήσει γηροκομείο, κάπου εκεί κοντά, σε συνεργασία με  τη μητρόπολη Μεσσηνίας. Μόνο του, δημόσιο ή δημοτικό γηροκομείο, δεν μπορεί να σταθεί. Τα έξοδα είναι τεράστια και τα έσοδα λιγοστά. Μόνο με κληροδότημα από πίσω του μπορεί να καταφέρει κάτι. 
Τώρα γιατί έψαχνε να φτιάξει νέο κτήριο, αφού υπάρχει αυτό το καταπληκτικό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Θα επαναλαμβανόταν δηλαδή η ίδια περίπτωση με το κέντρο υγείας.
Θα κάνω μια πρόταση. Να το διεκδικήσει ο δήμος Πύλου-Νέστορος, και αν μπορεί να το επισκευάσει, να το χρησιμοποιήσει για να στεγάσει γηροκομείο, με τη βοήθεια της μητρόπολης, αν μπορεί και ενδιαφέρεται ακόμα. 
Θα κάνω και μια πιο προχωρημένη πρόταση. Αν περάσει στον δήμο να δοθεί προς αυτοδιαχείριση σε δημότες που θα ήθελαν, με ένα συμβολικό τίμημα προς το δήμο, να αναλάβουν την λειτουργία τύπου γηροκομείου με ίδια χρηματικά μέσα και χωρίς βοήθεια από την πολιτεία. 

Κώστας....

1 σχόλιο: