Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Εξουδετερώθηκε η νάρκη στην Πρώτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από της Δυνάμεις Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού η επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης που είχε εντοπιστεί κοντά στη Νήσο Πρώτη απέναντι από την Μαραθούπολη. 
Οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού προσέγγισαν το σημείο με φουσκωτό σκάφος ενώ συνοδευόταν από το σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου. Αφού βούτηξαν και εντόπισαν την νάρκη, που ήταν σε βάθος 20 μέτρων και σχετικά κοντά στις ακτές του νησιού, στην θέση «Αυλάκι του Κατούλη», τοποθέτησαν τα εκρηκτικά τα οποία μετά από λίγο πυροδότησαν. Ετσι με μια ελεγχόμενη έκρηξη την εξουδετέρωσαν μα ασφάλεια. Φυσικά ξαναπροσέγγισαν το σημείο για να ελέγξουν αν όλα πήγαν καλά, και αφού διαπίστωσαν ότι εξουδετερώθηκε η νάρκη αποχώρησαν. 

Εμείς βρεθήκαμε ανοιχτά από το σημείο, με το καΐκι «Στέλλα» και καπετάνιο τον Αργύρη Πολίτη από το Μάραθο -τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά-, καταγράφοντας από ασφαλή απόσταση την όλη επιχείρηση, η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες. Οπωσδήποτε δεν υπήρξε η θορυβώδης έκρηξη και η εντυπωσιακή εκτίναξη νερού που θα περίμενε κανείς, παρά μόνο μια μικρή ελεγχόμενη έκρηξη. 
Αξίζει να σημειώσουμε και τη συνδρομή του Γιάννη Τεριζάκη που διέθεσε το σκάφος του για να διευκολύνει τη δουλειά των πυροτεχνουργών του Πολεμικού Ναυτικού. Σε ετοιμότητα στο λιμάνι του Μαράθου βρισκόταν πλήρωμα του ΕΚΑΒ και γιατρός από το ΚΥ Γαργαλιάνων, όπως και αρκετός κόσμος που ανέμενε μια δυνατή έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου