Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ισόβια σε Αλβανό για τη δολοφονία Γερμανού στη Μεθώνη το 2002

Σε ισόβια κάθειρξη, συν 8 χρόνια φυλάκισης, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Κακουργιοδικείο Κυπαρισσίας 33χρονος αλβανικής καταγωγής για την δολοφονία Γερμανού υπηκόου που έμενε στην περιοχή της Μεθώνης το 2002. 
Ο 33χρονος κατηγορείται ότι μαζί με δύο συμπατριώτες του στις 18 Απριλίου του 2002 είχαν πάει στο σπίτι του Γερμανού προκειμένου να τον κλέψουν. Αυτός όμως τους αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν και λίγο αργότερα να πεθάνει. Ωστόσο οι δύο από τους τρεις δράστες είχαν διαφύγει την σύλληψη όλα αυτά τα χρόνια και είχε συλληφθεί μόνο ο ένας ο οποίος και έχει καταδικαστεί. Ομως, ο 33χρονος -14 χρόνια μετά- το Νοέμβριο που μας πέρασε σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή της Φλώρινας από συνοριοφύλακες διαπιστώθηκε ότι δεν έχει τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για είσοδο στη χώρα μας και σε περαιτέρω έρευνα αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Καλαμάτας για ανθρωποκτονία. Ετσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών. Χθες εκδικάστηκε η υπόθεσή του σε πρώτο βαθμό και εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο με αποτέλεσμα να οριστεί δικηγόρος από το δικαστήριο. 
Οι κατηγορίες που του είχαν καταλογιστεί είναι η ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η ληστεία από κοινού.
 
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να σκοτώσουν τον άτυχο άνδρα, αλλά να τον ληστέψουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα γιατί δεν είχαν. Και αυτό δεν ήταν δική του ιδέα. Δήλωσε μετανιωμένος και ότι δεν χτύπησε ο ίδιος ο θύμα. Η δικηγόρος υπεράσπισής του τόνισε ότι το κίνητρό τους δεν ήταν η δολοφονία αλλά η ληστεία προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα καθώς ήταν άφραγκοι. Στάθηκε στο νεαρό της ηλικίας του τότε και τόνισε ότι άλλος σκέφτηκε να κάνουν την ληστεία. Η εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενη στο συμβάν τόνισε ότι ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ομοεθνείς του που έμεναν στην Φοινικούντα, το βράδυ της 18ης Απριλίου του 2002 πήγαν στο σπίτι του Γερμανού και ανέβηκαν στην βεράντα του πρώτου ορόφου του πέτρινου σπιτιού που έμενε. Το θύμα τους αντιλήφθηκε και πήγε να τους αντιμετωπίσει. Τότε ο κατηγορούμενος με τους δύο φίλους του του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του χρησιμοποιώντας ακόμη και μια ξύλινη καρέκλα. Στη συνέχεια έφυγαν νομίζοντας ότι έχει πεθάνει χωρίς να τον ληστέψουν. Ο κατηγορούμενος κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία. Τελικά το δικαστήριο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από κοινού, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επιβάλλοντάς του ισόβια κάθειρξη σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέα, όπως και 8 χρόνια φυλάκιση για ληστεία από κοινού, όπως επίσης πρότεινε η εισαγγελέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου