Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καταδίκη για το δημοτικό υπάλληλο που είχε αδυναμία στα χρυσαφικά

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Πύλου - Νέστορος, γιατί κρίθηκε ένοχος ότι έκλεψε από 3 σπίτια στην Πύλο χρυσαφικά που η αξία τους ξεπερνά τα 13.000 ευρώ - τα οποία πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα. Ο 43χρονος σήμερα δημοτικός υπάλληλος ζει στην Αθήνα αφού από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν συνελήφθη και αφέθηκε μετέπειτα ελεύθερος, παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά του. 
Χθες, οι δύο γυναίκες οι οποίες κατέθεσαν ως μάρτυρες και τις έκλεψε, είπαν ότι τον ήξεραν γιατί η Πύλος είναι ένα μικρό μέρος. Η μια μάλιστα συνήθιζε να
δίνει κουλουράκια στο προσωπικό του απορριμματοφόρου που μάζευε τα σκουπίδια από τη γειτονιά της. Μέσα στους υπαλλήλους αυτούς ήταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος λίγο καιρό μετά της έκλεψε χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.
Ομως το χειρότερο ήταν πως μετά τις 28 Ιουλίου του 2012 που ανακάλυψε η γυναίκα ότι την έκλεψαν, άρχισε να ζει μια κόλαση. Το σπίτι της είναι στον 3ο όροφο και ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι κατάφερε να μπει από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα σκαρφαλώνοντας από μια συκιά. Επειδή το σπίτι δεν ήταν ανακατεμένο και βρήκε την κοσμηματοθήκη της εκεί ακριβώς που την άφηνε στο ντουλάπι, μέχρι ο κλέφτης να συλληφθεί και να μάθει ποιος είναι, δεν κοιμόταν, υποψιαζότανε τους πάντες και απομονώθηκε στο σπίτι της.
Η έτερη μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος κατάφερε να αναρριχηθεί και να μπει στο σπίτι της -το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία, από ένα μικρό παραθυράκι 6 μέτρα ψηλά από το έδαφος.
Και στο δικό της σπίτι δεν είχε ανακατέψει τίποτα απολύτως και την κλοπή ανακάλυψαν με τον άντρα της όταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2012 άνοιξαν τα πορτοφόλια και από μέσα έλειπαν 600 ευρώ. Οταν μάλιστα άνοιξε και τη μπιζουτιέρα της, ο κατηγορούμενος είχε αφήσει από πάνω κάτι λαχεία όπως τα έβαζε η ίδια, κατάλαβε ότι είχαν κάνει φτερά και τα χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, που χρειάστηκε ένα κόσμημα. Η μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι κάποια πράγματα είχαν γι' αυτήν συναισθηματική αξία και σχολίασε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε ανάγκη να κλέψει και μάλιστα τους συντοπίτες του, αφού είχε τη δουλειά του. 
Στην τρίτη περίπτωση ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε στην αγόρευσή του ότι είχε πάρει 2 χρυσά δαχτυλίδια. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο, ενώ ο τρίτος παθόντας αρρώστησε και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου