Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού

Την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, παρουσία χιλιάδων πιστών από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας. 
Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και μεταξύ άλλων θα παραστούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος (ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης) και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ τη Ν.Δ. θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος. 
Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του νομού Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί τελικά, λόγω ασθένειας, σύμφωνα με την ενημέρωση. 

Σήμερα το πρωί, στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό, τελείται η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στις 11 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος). Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο θα μετάσχουν οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Αρτης Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Κεφαλληνίας Δημήτριος και Τρίκκης Χρυσόστομος. Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας τα καταστήματα της Καλαμάτας πρόκειται να ανοίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου