Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΠΕΦΤΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ - ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ Προς υλοποίηση όλο το έργο

Ασφαλτος πέφτει από χθες στη Γλυφάδα, στο έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Εργασία που δείχνει την αλλαγή δεδομένων και τη θετική εξέλιξη, που υπάρχει για το έργο. 
Ο Χρήστος Παπαργυρόπουλος, επιβλέπων μηχανικός του έργου από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών - Μεσσήνιος στην καταγωγή, που βρέθηκε στο εργοτάξιο, σημείωσε στην "Ε" ότι «στόχος είναι να έχει πέσει άσφαλτος σε όλο το τμήμα από τα Κρεμμύδια έως την Ικλαινα, μέχρι τις αρχές Μαΐου». Επιβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί όλο το έργο, «όπως ήταν ο βασικός σχεδιασμός» και τόνισε πως «το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018». 
Ο κ. Παπαργυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι στις 21 Δεκεμβρίου παρακατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 4.120.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις, γι’ αυτό και το έργο θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς.
Ανέφερε, όμως, ότι κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει ενστάσεις για διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων, ενώ μας πληροφόρησε πως εκκρεμεί η παρακατάθεση 600.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις, στην περιοχή του Κορυφασίου. Υπάρχει η πίστωση και το επόμενο 2μηνο θα παρακατατεθούν τα χρήματα», διευκρίνισε ο επιβλέπων μηχανικός του έργου. Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι στη συνέχεια θα γίνει και η διάνοιξη μέχρι το Κορυφάσιο, ενώ θα φτιαχθούν και τα τεχνικά στα Κρεμμύδια. Εκτίμησε ότι «οι βροχοπτώσεις μας πήγαν 2 μήνες πίσω, στα χωματουργικά» κι εξέφρασε την ελπίδα πως από δω και πέρα δε θα υπάρξει πρόβλημα. 
Στο εργοτάξιο βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρεμμυδίων Κώστας Πυλιώτης, που επιβεβαίωσε ότι «το έργο τώρα προχωράει» και ζήτησε βοήθεια από την κατασκευάστρια εταιρεία για την αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους του χωριού, από τα βαριά οχήματα του έργου. 
Ακόμα, ο κ. Παπαργυρόπουλος παρατήρησε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία και προτεραιότητα από το υπουργείο για το έργο». Κι έκανε λόγο για «μεγάλη ανοχή της τοπικής κοινωνίας, που έχει συμβάλει καλόπιστα στο έργο, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους, κυρίως, λόγω του ζητήματος των απαλλοτριώσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου