Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το Σικάγο υποδέχτηκε θερμά «Τη δική μας Μαρία Κάλλας»

Θερμή ήταν η υποδοχή της ομάδας φίλων της Μαρίας Κάλλας στους συν- τελεστές του φιλμ "Η δική μας Μαρία Κάλλας", προχθές στο Σικάγο. 
Αρχικά, ομάδα εθελοντών παρέλαβε τα μέλη της αποστολής από το αεροδρόμιο. Στο Σικάγο υπάρχει μια ιδιαίτερα δραστήρια και οργανωτική παρέα ανθρώπων κάθε ηλικίας, η οποία περιποιήθηκε την αποστολή. 
Πολλοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν λεπτομέρειες για την ντίβα, τη ζωή της με τον Ωνάση, ακόμα και τη σχέση μεταξύ Μεσσηνίας και Μαρίας Κάλλας, σχέση που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα στην ταινία. 
Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας απάντησε με σαφήνεια σε όλα τα ερωτήματα. Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η στιγμή που κυμάτισε στην αίθουσα η σημαία της Καλαμάτας, δώρο του Δημάρχου Καλαμάτας Νίκα Παναγιώτη προς το Σύλλογο "Νέο Κύμα Μεσσηνίας" Σικάγου. Η συμβολική αυτή χειρονομία συνέπεσε με την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.
 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Σικάγο, στην προβολή, ακούστηκαν ψίθυροι επιδοκιμασίας, απορίας και ενθουσιασμού, ιδίως όταν παίχτηκαν σκηνές από την εμβληματική προσωπικότητα του Ωνάση. 
Μετά το τέλος της προβολής, οι θεατές είχαν την ανάγκη να ρωτήσουν κι άλλες λεπτομέρειες για γεγονότα της ζωής της Κάλλας, ακόμα και για τις δραματουργικές επιλογές του σκηνοθέτη. 
Ο κ. Τσόκας απάντησε αμέσως και δέχθηκε με χαμόγελο επιφωνήματα όπως «εξαιρετική δουλειά» και «μπράβο». 
Οι ομογενείς δέχθηκαν ως δώρο από ένα βιβλίο για την ταινία κι από ένα αυθεντικό καλαματιανό μαντίλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου