Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τοπικός Αστυνόμος από αύριο στη Χώρα

Το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου στη Χώρα ενεργοποιεί και επίσημα η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία. Αύριο στις 11 π.μ. θα γίνει αγιασμός στο γραφείο του τοπικού Δημοτικού Καταστήματος, το οποίο παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, μαζί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Το νέο θεσμό θα παρουσιάσουν στην τοπική κοινωνία ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Δημήτρης Τριγώνης και ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας. 
Από αύριο λοιπόν, ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εντάσσεται και επίσημα πλέον στο δυναμικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε καθημερινή βάση. Θυμίζουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προέβλεπε την εγκατάσταση Τοπικού Αστυνόμου και στα Φιλιατρά, αλλά μετά την απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας έπαψε πλέον να ισχύει η πρόταση. 


Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ 
Ο εν λόγω θεσμός δεν είναι καινούργιος, μετά όμως τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και το επικείμενο κλείσιμο τμημάτων, η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν και να στηρίξουν το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου, ως μια συμπληρωματική δομή -όπως άλλωστε είναι και οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, που έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στα απομακρυσμένα χωριά. 
Ο Τοπικός Αστυνόμος στη Χώρα θα δίνει λύσεις κυρίως σε διοικητικής φύσεως ζητήματα. Για παράδειγμα ένας πολίτης που θέλει να καταθέσει μια μήνυση ή να κάνει κάποια παράπονα, δεν θα ταλαιπωρείται με μετακινήσεις. Θα πηγαίνει στο γραφείο του Τοπικού Αστυνόμου και αυτός θα αναλαμβάνει το γραφειοκρατικό κομμάτι και θα μεταβιβάζει αιτήματα και ό,τι άλλο χρειαστεί στο αστυνομικό τμήμα -ενδεχομένως να μεσολαβήσει και σε ένα περιστατικό. Αυτό πάντως που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως στην περιοχή όπου κλείνουν τα τμήματα, θα γίνονται εποχούμενες περιπολίες για να μην υπάρχει κενό αστυνόμευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου