Τρίτη 25 Απριλίου 2017

41 μετανάστες σε παραλία της Κορώνης ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ 15 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη μέσα σε ένα αγρόκτημα, κοντά στην παραλία Μαράθι της Κορώνης, είχαν βρει κατάλυμα 41 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά. Αγκυροβολημένο στην παραλία, η οποία είναι απομακρυσμένη και όχι εύκολα προσβάσιμη από το δρόμο, οι λιμενικές αρχές βρήκαν χθες και ένα σκάφος το οποίο εκτιμούν ότι θα τους μετέφερε στην Ιταλία. Μέχρι χθες το βράδυ ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστό αν μεταξύ τους ήταν και οι διακινητές ή πώς έφτασαν στην παραλία της Μεσσηνίας και πότε. 

Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Κορώνης ειδοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι από κατοίκους της περιοχής για την παρουσία των μεταναστών. Σχεδόν ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, που με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πελαγία Λευτάκη καθάρισε και προετοίμασε το παλιό δημαρχείο της Κορώνης, το "Πανόραμα" στο Κάστρο, για να φιλοξενηθούν εκεί οι άνθρωποι και να μεταφερθούν από την παραλία με λεωφορείο του δήμου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για οικογένειες, και συγκεκριμένα 14 άνδρες, 12 γυναίκες και 15 παιδιά, που δηλώνουν Αφγανοί, Ιρακινοί, Σύροι, Πακιστανοί και Σομαλοί. Η μία μάλιστα από τις γυναίκες είναι έγκυος, ενώ μεταξύ των παιδιών είναι και κάποια 4 - 5 χρονών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος προσπάθησε να κάνει το χώρο του "Πανοράματος" όσο πιο φιλόξενο γίνεται για τη διαμονή των μεταναστών και προσφύγων. Η αντιδήμαρχος κ. Λευτάκη ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής ιατρού για να τους εξετάσει και φρόντισε για το φαγητό τους, το οποίο παρήγγειλε σε εστιατόρια της περιοχής. Νωρίτερα φορτηγό του δήμου παρέλαβε από την Πολιτική Προστασία στην Καλαμάτα στρώματα και κουβέρτες για να έχουν οι μετανάστες να κοιμηθούν. Πάντως μέχρι χθες άγνωστο παρέμενε το πότε θα μετακινηθούν από το παλιό δημαρχείο της Κορώνης, ενώ σήμερα μέσα στη μέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου