Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Αγορά ακινήτου για το βιολογικό της Κορώνης

Την αγορά ακινήτου 23 στρεμμάτων στην περιοχή Φανάρι, στην Κορώνη, αντί 100.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. 
Τη σχετική εισήγηση, του αντιδήμαρχου Παναγιώτη Δαρσακλή, υπερψήφισαν 18 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ καταψήφισαν ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του Γιώργος Κόκκινος και Παναγιώτης Μπλάνας. Οπως υποστήριξε ο Ηλ. Κανάκης, η αρμόδια επιτροπή του δήμου «δεν έλαβε υπόψη της και άλλους ιδιοκτήτες που προσέφεραν το ακίνητό τους προς πώληση» για τον παραπάνω σκοπό. Λευκό δήλωσαν η Σοφία Αποστολοπούλου και ο Κώστας Αποστολόπουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Π. Δαρσακλής είχε ενημερώσει το Σώμα πως στη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κορώνης, «το μοναδικό κατάλληλο ακίνητο» που πληροί τα κριτήρια βρέθηκε ότι ήταν «αγροτεμάχιο έκτασης 22.879,29 τετραγωνικών μέτρων, στη θέση Φανάρι, εκτός σχεδίου πόλης». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι ο δήμος απευθύνθηκε προς το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, στην έκθεση του οποίου η αξία του ακινήτου καθορίστηκε σε 86.693,20 ευρώ, και κατόπιν στρογγυλοποίησης σε 87.000 ευρώ. 
Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι «επειδή η συγκεκριμένη έκταση έχει ιδιαίτερα μοναδικά χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν τον δήμο για την κατασκευή του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Κορώνης» και κατά συνέπεια το όφελος για τον δήμο θα είναι σημαντικό, υπάρχει η δυνατότητα να προσδοθεί προσαύξηση 15% στην εμπορική αξία που υπολογίσθηκε, κάτι το οποίο θα καθορίσει το οριστικό τίμημα σε 100.000 ευρώ. Οπως εξήγησε ο Π. Δαρσακλής καταλήγοντας, η συνολική πίστωση για την αγορά του ακινήτου θα βαρύνει την αναμενόμενη ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου