Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΖΗΤΕΙ Ανάκληση της απόφασης απόσπασης γιατρού

Να ανακληθεί η 6μηνη απόσπαση του γιατρού του Κέντρου Υγείας Πύλου, που υπηρετούσε στο Κορυφάσιο, είτε να αναπληρωθεί αμέσως η κενή θέση, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος με ομόφωνη απόφασή του, την οποία αποστέλλει, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, στην 6η ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας), στην Πάτρα, στους βουλευτές του νομού μας, καθώς και στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. 
Με αυτή την απόσπαση «δημιουργείται μείζον πρόβλημα στην περίθαλψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», καθώς εκτός από το Κορυφάσιο εξυπηρετούνται επίσης το Ρωμανού, το Πετροχώρι και η Τραγάνα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος, στην εισήγηση του οποίου βασίστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο Π. Πετρόπουλος τονίζει ότι «η 6μηνη απουσία του γιατρού θα προκαλέσει μείζον πρόβλημα στην περίθαλψη των 2.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που απέχουν περί τα 15 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη υγειονομική μονάδα, το Κέντρο Υγείας Πύλου». 
Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «επειδή ο πληθυσμός της περιοχής αποτελείται κυρίως από αγρότες και υπερήλικες, είναι αυξημένες οι ανάγκες περίθαλψης λόγω μεγάλης νοσηρότητας και συχνότητας ατυχημάτων, προβλήματα που απαιτούν μόνιμη την παρουσία γιατρού». 
Επιπρόσθετα, ο αντιδήμαρχος επικαλείται και «την έντονη τουριστική κίνηση στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, λόγω και της παρουσίας μεγάλων τουριστικών μονάδων, όπως η Costa Navarino και τις ως εκ τούτου αυξημένες ανάγκες περίθαλψης, που καλύπτονταν, μέχρι τώρα, από το Περιφερειακό Ιατρείο Κορυφασίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου