Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πάσχα με τοπικά έθιμα και πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά στην “Costa Navarino”


Οι φετινές πασχαλινές διακοπές στην Costa Navarino θα είναι γεμάτες από μοναδικά προγράμματα για παιδιά και αναβίωση των τοπικών εθίμων. Οι επισκέπτες των The Westin Resort Costa  Navarino και The Romanos Resort, a Luxury Collection, θα ζήσουν το Πνεύμα των Αγίων Ημερών, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τις αυθεντικές εμπειρίες με τις τοπικές παραδόσεις και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δημιουργικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.
Τη Μ. Παρασκευή, οι επισκέπτες συμμετέχουν στο στολισμό του Επιταφίου εν όψει της βραδινής Ακολουθίας και Περιφοράς του στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών στην Costa Navarino. 
Το πρωί του Μ. Σαββάτου προετοιμάζουν τη «λαμπροκουλούρα», την οποία θα γευτούν στο πρόγευμα της επόμενης ημέρας μαζί με τις φημισμένες «λαλαγγίδες» με πετιμέζι.
Μετά την Αναστάσιμη λειτουργία ακολουθεί μια μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και εορταστικό δείπνο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα ήχοι ελληνικής, έντεχνης και τζαζ μουσικής θα κατακλύζουν την «Αγορά». 
Την Κυριακή του Πάσχα, η γιορτή κορυφώνεται με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα, ενώ θα διαρκέσει ως το απόγευμα.
Για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται το «Πασχαλινό Πανηγύρι», όπου οι μικροί επισκέπτες θα φτιάξουν φαναράκια, θα παρακολουθήσουν σόου μάγων, θα ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους και θα διασκεδάσουν με πασχαλινά παιχνίδια. Την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά θα ξεκινήσουν την ημέρα τους με το κυνήγι του «Πασχαλινού αυγού».
Αυτές τις γιορτινές στιγμές της Λαμπρής οι επισκέπτες μπορούν να πλαισιώσουν το πρόγραμμά τους με μοναδικές στιγμές αναζωογόνησης στο πολυβραβευμένο Anazoe Spa, δοκιμάζοντας τις Oleotherapy® signature θεραπείες.
Η Μεσσηνία με τα παραδοσιακά χωριά της που τηρούν τα πασχαλινά έθιμα, αποτελεί ιδανικό τόπο για περιηγήσεις. Ιδιαίτερα κατανυκτική η ατμόσφαιρα με το «μοίρασμα» της περιφοράς του Επιταφίου ανάμεσα στα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, αλλά και στα κοντινά μικρά εκκλησάκια. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής συναντιούνται οι τέσσερις Επιτάφιοι στα Φιλιατρά. Στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι ντόπιοι ετοιμάζονται για το «σαϊτοπόλεμο», που κρατά από την Επανάσταση του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου