Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αναμένονται 10.000 Δανοί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ΗΡΘΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 148

Με στόχο να διπλασιαστούν φέτος οι αφίξεις από τη Δανία και να φθάσουν τις 10.000, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος υποδέχθηκαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τους πρώτους 148 τουρίστες της φετινής περιόδου από τη σκανδιναβική χώρα.
Ηταν το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας “Primera” από το αεροδρόμιο του Μπίλουντ, που έφθασε στον αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” στις 11.40 το πρωί. 
Οι τουρίστες αυτοί θα περάσουν τις διακοπές τους στο Καλαμάκι του Πεταλιδίου, στο ξενοδοχείο “Sun Rise” και στο Τολό της Αργολίδας. Στη συνέχεια της φετινής τουριστικής περιόδου οι τουρίστες από τη Δανία αναμένεται να φιλοξενηθούν και στην Καλαμάτα, την Κορώνη και τη Φοινικούντα. 

Αργά το απόγευμα, έφθασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και η πρώτη πτήση της ίδιας εταιρείας από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας. 
Οι πτήσεις από τη συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. 
Ο πράκτορας Δημήτρης Μεταξάς που συνεργάζεται με την εταιρεία “Primera” και την αγορά της Δανίας, παρατήρησε ότι είναι μεγάλη η φετινή περίοδος συνεργασίας με τη Δανία (155 ημέρες) και τόνισε πως «φιλοδοξούμε φέτος να έχουμε 10.000 αφίξεις, διπλάσιες από πέρσι που ήταν 5.000». Επεσήμανε ότι «η επιτυχία ήταν μεγάλη και γι’ αυτό η εταιρεία έβαλε τα δικά της αεροσκάφη». Σημείωσε ότι «η Πελοπόννησος είναι δυναμικός προορισμός« κι εξέφρασε την ελπίδα «για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια». 
Τους τουρίστες από το Μπίλουντ υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, που τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της πόλης και της περιοχής. 
Η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ενημέρωσε ότι οι τουρίστες «θα περιηγηθούν στο κέντρο της Καλαμάτας, η πρώτη εκδρομή τους θα είναι στην Καλαμάτα. Γι’ αυτό τους μοιράζουμε χάρτες, για να ξέρουν πού θα πάνε». 
Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει η Γερμανική, η Αγγλική και η Γαλλική αγορά, καθώς και οι Νορβηγοί. Παρατήρησε ότι η αύξηση στο αεροδρόμιο είναι φέτος 68% για τις πτήσεις εσωτερικού και 17% γι’ αυτές του εξωτερικού κι εκτίμησε πως η Αγγλική αγορά είναι η ουσία. Σε ερώτηση για το προσωπικό και τις ελλείψεις του, απάντησε ότι «θα κάνουμε τη δουλειά μας για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου