Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Έφτασαν και οι Σκανδιναβοί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας- Μάχονται οι εργαζόμενοι


Μια σημαντική ημέρα ήταν η χθεσινή για τη Μεσσηνία και ειδικότερα το αεροδρόμιό της, αφού έφτασαν στην Καλαμάτα τουρίστες από τη Σκανδιναβία.
Η χθεσινή πτήση σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν για αυτή τη σύνδεση, που θα έχει διάρκεια 115 ημερών και με τα άτομα που θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας να φτάνουν τα 10.000.
Χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρέθηκε ο γενικός διευθυντής της High Connect, καθώς και από το Δήμο η Παναγιώτα Ντίντα, οι οποίοι καλωσόρισαν τους 148 τουρίστες που έφθασαν στην Καλαμάτα από το Μπίλουντ της Δανίας, ενώ το βράδυ αναμενόταν και η πτήση από την Κοπεγχάγη, με σχεδόν ίδιο αριθμό επιβατών.
Ο κ. Μεταξάς από την πίστα του αεροδρομίου μίλησε για μια αρκετά μεγάλη τουριστική περίοδο για την Πελοπόννησο, διάρκειας 115 ημερών.
Όπως συμπλήρωσε, πλέον η Πελοπόννησος αποτελεί δυναμικό προορισμό για τους Σκανδιναβούς, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Οι αφίξεις, όπως είπε, φιλοδοξεί να φτάσουν τις 10.000, νούμερο διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Για αυτό το λόγο, μάλιστα, σημείωσε ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί αποφάσισε φέτος να ναυλώσει δικά της αεροσκάφη.
Όσο για τη διανομή των αφιχθέντων, είπε ότι θα διανεμηθούν σε Μεσσηνία και Αργολίδα, ενώ σύνδεση με Μπίλουντ και Κοπεγχάγη θα υπάρχει κάθε Πέμπτη.
Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, η αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Παναγιώτα Ντίντα, εξέφρασε τη χαρά της για την υποδοχή της πρώτης πτήσης από τη Δανία. Όπως είπε, ήταν εκεί για να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα περιηγηθούν στο αστικό κέντρο της πόλης, ενώ, όπως ενημέρωσε, η πρώτη εκδρομή ήταν μέσα στην πόλη και στη συνέχεια στα υπόλοιπα προγραμματισμένα μέρη.
Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα ζητήματα του αεροδρομίου είναι ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, ο οποίος σχολίασε πως ανοίγουν σιγά σιγά όλοι οι προορισμοί. Έχει ήδη ξεκινήσει η γερμανική αγορά, η αγγλική και η γαλλική, ενώ υπολείπονται κι άλλοι, όπως Πολωνοί και Ρώσοι.
Σχετικά με τις αφίξεις, ο κ. Μανδηλάρης ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα τα στατιστικά δείχνουν αύξηση στο εσωτερικό κατά 68%, αύξηση που φέρνει πρώτο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε τέτοιες αφίξεις. Από πλευράς εξωτερικού, η αύξηση αγγίζει το 17%, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει όταν ξεκινήσει η αγγλική αγορά.
 
Οι αντοχές του προσωπικού και των υποδομών
Σε ερώτηση που έγινε στον αερολιμενάρχη για το αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «αντέχει» όλη αυτή την αύξηση, απάντησε ότι «αντέχει - δεν αντέχει το προσωπικό κάνει τη δουλειά του, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, όταν η υπηρεσία ολοκληρώσει τις αλλαγές, μέχρι το Σεπτέμβριο δηλαδή, να μπορέσει να ικανοποιήσει και αιτήματα που έχουν σταλεί για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου