Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«Ασπίδα» Αλειφέρη – Μαντά σε μητροπολίτη και κατά Καμμένου


Στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, καταδίκασε χθες τις δηλώσεις Καμμένου που αφορούσαν στο μητροπολίτη Μεσσηνίας και στις οποίες τον κατηγορούσε για ρουσφετολογικά αιτήματα σχετικά με στρατιωτικές μεταθέσεις και εύνοιες. Αναλυτικότερα, η κα Αλειφέρη τόνισε τα εξής:
«Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά έχω την υποχρέωση να δηλώσω ότι καταδικάζω απερίφραστα τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας που έγιναν με αφορμή το στρατόπεδο της Καλαμάτας για τους Μεσσήνιους πολιτικούς, για τους Μεσσήνιους πολίτες και, πρωτίστως, για το πρόσωπο του μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Δηλώσεις οι οποίες –και δεν είναι η πρώτη φορά- είναι γεμάτες εμπάθεια και προσβολή για όλους μας.
Λυπάμαι, γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έπρεπε να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες όλους τους Έλληνες, και όχι να προσπαθεί από καιρού εις καιρόν να κάνει το ακριβώς αντίθετο –ιδιαίτερα όσον αφορά στους Μεσσηνίους.
Οφείλω, δε, να πω, ανεξαρτήτως του θέματος της ουσίας του στρατοπέδου, ότι οι δηλώσεις του και η επιχειρηματολογία που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ακυρώνουν την όποια σοβαρότητα ενδεχομένως θα είχε το εγχείρημά του για αναδιάταξη των στρατοπέδων της πατρίδας μας, αν υπήρχε αυτή η ανάγκη.
Δε νομίζω ότι θα πρέπει να αντέχει σε καμία άλλη επεξεργασία και λογική ο δημόσιος λόγος του υπουργού, θέλουμε όμως να του πούμε ότι οι Μεσσήνιοι γνωρίζουμε και ζούμε πολύ καλά το μητροπολίτη μας. Ξέρουμε για την ποιότητα και σοβαρότητα της παρουσίας του στη Μεσσηνία και την υποστήριξη των θεμάτων της Μεσσηνίας και έχουμε ήδη κρίνει. Όπως, βεβαίως, πλέον βλέπουμε και αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας».
 
Π. ΜΑΝΤΑΣ
 
Με σφραγίδα Καμμένου το κλείσιμο του στρατοπέδου-άρρηκτοι δεσμοί με μητροπολίτη
 
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς, τόνισε χθες με τη σειρά του ότι το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας έχει τη σφραγίδα Καμμένου, υπερασπιζόμενος παράλληλα το μητροπολίτη Μεσσηνίας:
«Θεωρώ άκρως προσβλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, του Πάνου Καμμένου, για το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, σε μια περίοδο που η Ελλάδα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές. Σε μια περίοδο που ψηφίζονται τόσο επώδυνα μέτρα για τη χώρα μας και για το μέλλον της επέλεξε ο κ. Καμμένος να τοποθετηθεί με τόσο αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Θέλω να του θυμίσω ότι όσο κι αν προσπαθεί να δικαιολογήσει το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, προσπαθώντας να διώξει τις ευθύνες από πάνω του, το κλείσιμο θα έχει αποκλειστικά τη δική του υπογραφή.
Όσον αφορά στο μητροπολίτη Μεσσηνίας, εκτιμώ ότι δεν είναι ο μόνος ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έδειξε προς τα έξω τη στάση και τη θέση του για τη διατήρηση του στρατοπέδου, αλλά σε αυτή την προσπάθεια ήταν όλοι παρόντες. Ήταν η Περιφερειακή Αρχή, όλες οι Δημοτικές Αρχές του νομού, ήταν όλες οι συλλογικότητες και φορείς, επαγγελματίες, Επιμελητήρια. Και οφείλω ακόμη να υπενθυμίσω ότι σε κάθε προσπάθεια που έκαναν και παλιότερα άλλες κυβερνήσεις, προκειμένου να καταργηθεί το στρατόπεδο, στο σύνολο όλοι μας σταθήκαμε απέναντι και καταφέραμε και διατηρήσαμε τη λειτουργία του, όχι μόνο στα επίπεδα όπου ήταν, αλλά σε πολύ καλύτερα, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και από πλευράς λειτουργικότητας.
Το μήνυμα, λοιπόν, είναι απλό και ξεκάθαρο: θα περιμέναμε τον κύριο υπουργό να είναι πιο σοβαρός και ο λαός της Μεσσηνίας και η σχέση του με τον μητροπολίτη μας ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου