Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ξεκινά η καλοκαιρινή σύνδεση με Αθήνα

Με την Αθήνα, με το "Ελευθέριος Βενιζέλος" συνδέεται από χθες για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, η Καλαμάτα. Η σύνδεση υλοποιείται από την Aegean, με σκάφoς ATR 42 48 θέσεων της Olympic Air και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. 
Πρόκειται για δύο πτήσεις καθημερινά (τις 5 ημέρες της εβδομάδας), μία το πρωί, με άφιξη στις 11.15 και αναχώρηση 25 λεπτά αργότερα και μία το βράδυ, με άφιξη στις 8.20 και αναχώρηση 25 λεπτά αργότερα. Την Παρασκευή και την Κυριακή θα γίνεται μόνο πρωινή πτήση. 
«Ερχόμαστε σε 40 λεπτά και ευχόμαστε να είναι ευχάριστη η σύνδεση και να αποδώσει», δήλωσε ο Ευστράτιος Φωτούδης κυβερνήτης του πρώτου σκάφους που προσγειώθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". 

Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης παρατήρησε ότι «κάθε νέα γραμμή είναι χρήσιμη και ευχήθηκε το δρομολόγιο να πάει καλά». 
Η πρώτη πτήση είχε πληρότητα 50% κι έδειξε ότι η γραμμή θα εξυπηρετεί και ξένους τουρίστες και Ελληνες επιβάτες, που μετακινούνται γρήγορα στην Καλαμάτα ή την Αθήνα για να κάνουν τη δουλειά τους. Η τιμή του εισιτηρίου είναι από 70 έως 140 ευρώ, χωρίς τους φόρους, ανάλογα με την πληρότητα και το χρόνο κλεισίματος του εισιτηρίου. Θα υπάρχουν και σημαντικές εκπτώσεις, κυρίως για εισιτήρια που κλείνονται πολύ νωρίτερα.

 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 
Oσον αφορά τις συνδέσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας με δεκάδες ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς, για τη φετινή τουριστική περίοδο έχουν ξεκινήσει όλες, εκτός από: Τη σύνδεση με την Μπρατισλάβα που ξεκινάει στις 20 Ιουνίου. Τις συνδέσεις με την Κύπρο, το αεροδρόμιο της Λάρνακας, στις 17 Ιουλίου με την Cobalt Air και στις 4 Αυγούστου με την Aegean και με το Μιλάνο, στις 4 Αυγούστου, με την Aegean.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Στο μεταξύ, τα δρομολόγια της αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη (με την Olympic Air) αυξάνονται και γίνονται 5 την εβδομάδα, καθημερινά, εκτός Παρασκευής και Κυριακής, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (αλλαγή της ώρας). Η τιμή του εισιτηρίου για το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης είναι από 40 έως 105 ευρώ, χωρίς τους φόρους, ενώ υπάρχουν επίσης εκπτωτικές ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου