Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Οκτώ χρόνια μελετούν το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ΠΗΡΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Οκτώ χρόνια και βάλε, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνησή της, η μελέτη βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, πήρε νέα παράταση για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. 
Η καινούργια παράταση δόθηκε με απόφαση του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η παράταση κρίνεται αναγκαία, λόγω της μη έγκρισης του κτηματολογίου στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι. Εγκριση που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες. 
Η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης υπογράφηκε 8 χρόνια και βάλε πριν, στις 3 Απριλίου 2009(!), με συνολική δαπάνη 2.245.215,84 ευρώ (με ΦΠΑ 19%) και με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 18 μήνες, δηλαδή μέχρι 3 Οκτωβρίου 2010(!) Δηλαδή, 6,5 χρόνια μετά την αρχική προθεσμία και η μελέτη για έναν από τους σημαντικότερους δρόμους της Μεσσηνίας που επιβλέπεται, μάλιστα, από το υπουργείο Υποδομών (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ), δεν έχει τελειώσει. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα τελειώσει και μέχρι το τέλος του 2017. 
Πιο προχωρημένο μελετητικά φέρεται να είναι το τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι, που έχει τις λιγότερες νέες χαράξεις. Και αν η ολοκλήρωση της μελέτης αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, η υλοποίηση του έργου φαντάζει από φοβερή έως αδύνατη. 
Για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, έστω και στο Ριζόμυλος - Σουληνάρι, απαιτείται η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, το οποίο στοχεύει έργα υποδομών - προτεραιότητες σε όλη τη χώρα. Και όλα αυτά ενώ πιο πριν απ’ αυτό, πρέπει να γίνει η ουσιαστική βελτίωση στο Καλαμάτα (Ασπρόχωμα) - Ριζόμυλος ή η νέα παραλιακή του χάραξη. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μελέτη εκπονείται από σύμπραξη 4 μελετητικών εταιρειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου