Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα στο Χανδρινού

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, συζητήθηκαν σε γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, προχθές Δευτέρα. 
«Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε άμεσα, σε κάθε χωριό να δημιουργηθούν εστίες αγώνα και να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές μορφές πάλης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου και σημειώνεται: «Αποφασίσαμε την άμεση επαφή με συλλόγους, επιτροπές αγώνα και αγρότες του νομού μας, ώστε να προχωρήσουμε μέσα στο μήνα σε κινητοποιήσεις. Οι αγώνες μας θα πρέπει να έχουν διάρκεια και δυναμική». 
Αφού κάνει λόγο για «μεθοδευμένη και ανελέητη φορολογία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη απαξίωση της αγροτικής παραγωγής», ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού παρατηρεί ότι «η παράταση στην παράταση που δίνει η κυβέρνηση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών αποδεικνύει την αποτυχία της και την μεγάλη αποχή των αγροτών από άλλο ένα χαράτσι». 
Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τη δακοκτονία αναφέρει: «Καμία αλλαγή στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας, που είχε ως αποτέλεσμα πέρσι, μόνο στη Μεσσηνία (σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας) την απώλεια εισοδήματος 15 εκατ. ευρώ. Συνεχίστηκε και φέτος η υποχρηματοδότηση του προγράμματος, παρόλο που έχουν ενταχθεί 900.000 περισσότερα ελαιόδεντρα από πέρσι, η παγιδοθεσία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι παγιδοθέτες της προηγούμενης σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου