Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τσιγγάνος ο διαρρήκτης κατοικιών στην Πυλία ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ “ΣΠΙΤΙ” ΣΤΟΝ… ΠΑΜΙΣΟ

Με ένα αυτοκίνητο και τη συνοδεία δύο ακόμα συνεργών του, ένας 25χρονος Ελληνας τσιγγάνος ρήμαζε κατοικίες στην Πυλία, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε χρυσαφικά και χρήματα. Εσπαγε την πόρτα ή το παράθυρο με λοστό, κατσαβίδι ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τον βόλευε και έμπαινε στα σπίτια για να κάνει τη “δουλειά του”. 
Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται ως κάτοικος Αργους, αλλά δήλωνε και μια διεύθυνση στις... όχθες Παμίσου, επέλεγε σπίτια απ’ όπου οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Συνολικά, αυτός και οι συνεργοί του έδρασαν 9 φορές, κι άλλοτε από το αυτοκίνητο κατέβαιναν οι δύο και ο τρίτος τους περίμενε, ενώ άλλες φορές πήγαινε μόνος και οι άλλοι κράταγαν τσίλιες. 

Οι κλοπές ξεκίνησαν φέτος στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Οι δράστες δρούσαν ανά δύο με τρεις μέρες διαπράττοντας συνολικά 7 διαρρήξεις - κλοπές και δύο απόπειρες. Η λεία τους εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές ότι ξεπερνά τα 22.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, η ταυτότητα του δράστη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, που εξιχνίασε και τις εν λόγω κλοπές και απόπειρες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο νεαρός τσιγγάνος είχε πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους ιδιοκτήτες, ο οποίος τον αναγνώρισε στη συνέχεια από φωτογραφίες, καθώς ο νεαρός έχει φάκελο στην Αστυνομία. Απαρατήρητο δεν είχε περάσει ούτε το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες διέπρατταν τις κλοπές, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε θεαθεί περισσότερες από μία φορές στους τόπους, όπου γίνονταν οι διαρρή- ξεις των κατοικιών. Εν τω μεταξύ επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο, σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του. 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ 
Ο φερόμενος ως δράστης και οι συνεργοί του έκαναν όλες τις διαρρήξεις αφού βεβαιώνονταν ότι δεν είναι κανείς μέσα στο σπίτι. Επέλεγαν είτε κλειστά για το χειμώνα εξοχικά, είτε σπίτια τα οποία κατοικούνταν και με λοστό ή κατσαβίδι ή ό,τι άλλο τους ήταν πρόχειρο, έσπαγαν την πόρτα ή το παράθυρο μπαίνοντας μέσα. Με τον τρόπο αυτό (σπάζοντας το παράθυρο) έκλεψαν το πρώτο σπίτι απογευματινές ώρες στις 12 Ιανουαρίου στη Φοινίκη, απ’ όπου πήραν κοσμήματα άγνωστης αξίας και 400 ευρώ σε χρήματα. Στις 16 του ίδιου μήνα παραβίασαν μπαλκονόπορτα σε σπίτι στη Μεθώνη και άρπαξαν 120 ευρώ. Τρεις μέρες μετά διέρρηξαν σπίτι στη Γιάλοβα, μπαίνοντας από το παράθυρο και έκλεψαν 1.800 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 9.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα χτύπησαν ξανά στη Φοινίκη, όπου διέρρηξαν την πόρτα και πήραν μέσα από το σπίτι κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 200 ευρώ. Στις 22 Ιανουαρίου παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στα Κρεμμύδια και έκλεψαν 2 κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα άγνωστης αξίας και 1.100 ευρώ σε μετρητά. Η επόμενη διάρρηξη έγινε σε σπίτι στη Μεθώνη στις 29 Ιανουαρίου, όπου μπήκαν από το παράθυρο και πήραν 100 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 600 ευρώ. Δύο μέρες μετά έδρασαν και πάλι στη Μεθώνη, παραβιάζοντας την κύρια είσοδο σπιτιού απ’ όπου “σήκωσαν” χρυσαφικά αξίας 9.000 ευρώ. Η δράση τους φέρεται να τερματίστηκε μετά από δύο αποτυχημένες διαρρήξεις στις 5 Φεβρουαρίου, η μία στα Καμάρια και η άλλη στα Κρεμμύδια. 
Σημειώνεται ότι η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας για να ασκήσει διώξεις, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου για την ταυτοποίηση των συνεργών του 25χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου