Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Greek Panorama: Ένα νέο κεφάλαιο της προβολής της Πελοποννήσου στην Αμερική


Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο στο αμερικανικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού παρουσιάστηκε στην 1η έκθεση Greek Panorama, στη Ν. Υόρκη το τουριστικό προϊόν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως ιδανικού τουριστικού προορισμού της Μεσογείου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της προβολής της στην αμερικανική αγορά.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο 30 τ.μ. στην έκθεση που έλαβε χώρα στις 12 και 13 Μαΐου  στην αίθουσα Vanderbilt Hall, στην ανατολική είσοδο του εμβληματικού και κομβικού Grand Central Terminal, στην «καρδιά» του Manhattan.
Στο περίπτερό της ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes παρουσίαζε και υπέγραφε το βιβλίο του “The road to Sparta”, ενισχύοντας την πολιτισμική κληρονομιά της Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες, δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, τουρίστες από άλλες χώρες, καθώς και σημαντικοί παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της  Ν. Υόρκης, όπως ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η βουλευτής Carolyn Maloney, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ελλάδος και της Κύπρου στον ΟΗΕ, οι πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Κορνήλιος Κορνηλίου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος, δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη Αθανασία Παπατριανταφύλλου, η διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Γρηγορία Καματερού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Atlantic Bank  Νάνσυ Παπαϊωάννου, o τουριστικός επιχειρηματίας Peter Vlitas του Travel Leaders Group, καθώς και προσωπικότητες και διάσημοι φίλοι της Ελλάδας.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Πανκορινθιακής Ομοσπονδίας, Πέτρο Δούκα, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον παραγωγικό πλούτο της Περιφέρειας, στα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, στο υψηλό αίσθημα φιλοξενίας, στις επιτυχείς δράσεις εξωστρέφειας και στην περαιτέρω προβολή και προώθηση της Πελοποννήσου στην αμερικανική αγορά.
Μάλιστα, η Περιφερειακή Αρχή με συντονισμένες δράσεις, οργάνωση και σε συνεργασία με την Εκκλησία, την Ομογένεια και τις Προξενικές Αρχές, θα ανακοινώσει τις νέες δράσεις για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι δυναμική και φιλική προς τις Περιφέρειες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια διένειμε ενημερωτικό υλικό του περιοδικού «Greece Is Peloponnese», καθώς και ειδικούς θεματικούς οδηγούς.
Στο δε ειδικό περιοδικό «Hellas Blu», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και θα διανέμεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, όπου και μοιράστηκαν πάνω από 20.000 τεύχη, η Πελοπόννησος είχε προνομιακή προβολή με 8 σελίδες.
Να σημειωθεί πως την Πέμπτη 11 Μαΐου η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Πελοπόννησος Α.Ε συμμετείχαν στην Ημέρα Επαγγελματιών της Greek Panorama, στο χώρο Kellari, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τουριστικούς πράκτορες, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους από τη Ν. Υόρκη και τα γειτονικά μεγάλα αστικά κέντρα, να ενημερώσουν για τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός, αλλά και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, και να διερευνήσουν νέες συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου